Nogomet

Nigerija bolja od Benina

Marin Pintur • subota, 16.01.2010.
Nigerija bolja od Benina
Foto: EPA

Nigerija je opravdala ulogu favorita protiv Benina u dvoboju drugog kola skupine C na afričkom Kupu nacija. Jedini je pogodak postignut malo prije isteka prvog poluvremena i to s bijele točke...

Nakon poraza od Egipta u prvom kolu, Nigerijci su imali imperativ pobjede, posebice zato što su kvalitetniji od Benina koji je u prvom kolu podijelio bodove s Mozambikom. Prvu priliku za Nigeriju je propustio Yakubu u 15. minuti kada je išao sam prema vrataru Benina, međutim pucao je preko gola. Benin je uglavnom prijetio udarcima iz daljine, a najbliži pogotku je bio Sessegnon koji je u 39. minuti pogodio vratnicu.

Nigerija je do pobjedonosnog pogotka stigla u 42. minuti iz kaznenog udarca. Nakon što je srušen Ogbuke, precizan je s 11 metara bio napadač Evertona, Aiyegbeni Yakubu. Da Benin danas nije bio miljenik sreće, dokazuje i još jedna greda koju su pogodili deset minuta poslije odmora.

Do kraja utakmice Nigerija je imala još nekoliko prilika za povećanje vodstva, međutim ostalo je 1:0. Važna pobjeda za Nigeriju s kojom zadržavaju dobre šanse za prolaz u daljnji dio natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH16.01.2010. u 20:21
    Penal je ovdje dosuđen jer je lopta pogodila igrača Benina u ruku a ne zbog rušenja igrača, barem se tako vidi na snimci.
    ALGHAZANTH