Zimski sportovi

Schild deklasirala konkurenciju

Antonija Pavlić • nedjelja, 17.01.2010.
Schild deklasirala konkurenciju
Foto: Davor Sajko

Austrijanka Marlies Schild ostavila je konkurenciju u sedmom slalomu sezone na Pohorju više od sekundu iza sebe i stvorila si odličnu podlogu za 21. slalomsku pobjedu i prestizanje na vječnoj listi najboljih slalomašica hrvatsku heroinu Janicu Kostelić. U drugoj vožnji na Zlatnoj lisici Hrvatsku će predstavljati tek Nika Fleiss, koja je doskijala do 21. mjesta; Ana Jelušić osvojila je tek 33. poziciju...

Pobjednica Lienza i Flachaua i drugoplasirana iz Aspena Austrijanka Marlies Schild deklasirala je kompletnu konkurenciju u prvoj vožnji sedmog slaloma sezone u Mariboru.

28-godišnja skijašica iz Admonta stazu na Pohorju prošla je u vremenu 54.38, drugoplasiranu sunarodnjakinju Kathrin Zettel ostavivši za 1.09 sekundi. Iza jučerašnje veleslalomske pobjednice smjestila se vodeća slalomašica svijeta Maria Riesch, koja će u drugoj vožnji biti primorana dobro odvoziti kako bi zadržala vodstvo u poretku slaloma prije posljednje utrke na završnici sezone u Garmisch Partenkirchenu.

Trenutačno vodeća skijašica Svjetskoga kupa Lindsey Vonn sedmi je slalom sezone odradila iznimno rezervirano i oprezno, nakon jučerašnjeg razočaranja i pada pri mogućnosti da prvi puta stane na veleslalomsko pobjedničko postolje. 25-godišnja Amerikanka na koncu uopće nije izborila drugu vožnju na Pohorju, ponudivši tako Mariji Riesch prigodu da s barem osmim mjestom u konačnici preuzme vrh poretka najboljih svjetskih skijašica prije prelaska na brze discipline u talijanskoj Cortini d'Ampezzo.

Ana Jelušić po teškom vremenu i iznimno gustom snijegu nije odradila dobru vožnju i na koncu je u konkurenciji prvih 30 slabije od nje odvozila jedino Lindsey Vonn. Veseliti nas, zato, može prezentacija Nike Fleiss, koja je u Maribor došla prepuna samopouzdanja i sa slavljem s FIS slaloma u Innerkremsu. Nika je slalomsku vožnju konačno odradila u ritmu od početka do kraja i u konačnici se plasirala na 21. mjesto. Matea Ferk sa startnim brojem 84 nije završila utrku.

Svjetski kup, Maribor, slalom:
1. Marlies Schild (Austrija, ATOMIC) 53.29
2. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +1.09
3. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +1.21
4. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +1.61
4. Sandrine Aubert (Francuska, FISCHER) +1.61
6. Susanne Riesch (Njemačka, HEAD) +1.65
7. Tanja Poutiainen (Finska, VOELKL) +1.67
8. Šarka Zahrobska (Češka, HEAD) +1.77
9. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +1.88
10. Christina Geiger (Njemačka, ROSSIGNOL) +1.90
...
21. Nika Fleiss (Hrvatska, ATOMIC) +3.09
...
36. Ana Jelušić (Hrvatska, ATOMIC) +4.19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH17.01.2010. u 20:28
    Ali na kraju ništa od toga...Schild.
    ALGHAZANTH