Nogomet

Gabon i Tunis bez pogodaka

Nikola Vlahović • nedjelja, 17.01.2010.
Gabon i Tunis bez pogodaka
Foto: EPA

Prvu utakmicu drugog kola Afričkog kupa nacija u skupini D otvorili su Gabon i Tunis. Gabon je utakmicu dočekao na čelu skupine s osvojena tri boda, dok Tunis iz prvog kola ima samo bod. U vrlo dobrom prvom poluvremenu i malo lošijem drugom, Gabon i Tunis odigrali su utakmicu bez pogodaka...

Reprezentacija Tunisa ušla je vrlo hrabro u utakmicu i na početku su odmah pritisnuli ekipu Gabona, ali prvu priliku na utakmici imala je reprezentacija Gabona. U osmoj minuti vratar Tunisa Mathlouth obranio je pokušaj napadača Gabona Aubameyanga. Prvih dvadesetak minuta prošlo je u vrlo otvorenoj igri gdje su se prilike i poluprilike izmjenjivale jedna za drugom na obje strane.

U 24. minuti Tunis je pokušao iz daljine, lijepo je pucao Chermiti, ali vratar Gabona Ouono bio je na mjestu. Veliku priliku dvije minute kasnije propustio je Chermiti, branič Gabona Manga želio je loptu vratiti svom vrataru, to je učinio izuzetno loše, Chermiti mu je presjekao loptu sjurio se prema golu, a na vrhu šesnaesterca dočekao ga je vratar Ouona, koji ga je uspio nekako omesti i sačuvati svoju mrežu.

Gabon je odgovorio u 34. minuti, vrlo dobro sa dvadesetak metara pucao je igrač Gabona, lopta je letjela u lijevi donji kut, ali vratar Mathlouth brani i loptu šalje u korner. Na samom kraju prvog poluvremena Gabon je imao još jednu priliku. Slobodan udarac s desne strane uz aut liniju izveo je N'Guema vrlo dobro pred golom skočio je Mouloungui ali loptu šalje pored gola.

Iako u prvih 45 minuta gledatelji nisu vidjeli golove, vidjeli su vrlo dobro i zanimljivo poluvrijeme u kojem su se prilike izmjenjivale jedna za drugom. Drugo poluvrijeme počelo je malo laganije u odnosu na prvo ali i tada je bilo par poluprilika s obje strane. Blizu vodstva Tunis je bio u 60. minuti, na ubačaj s desne strane lijepo je uletio branič Tunisa koji puca prema golu, ali njegov udarac brani Ouono.

Nakon rastrčanog prvog poluvremena u drugom se primjetio manjak snage kod obje ekipe, manje se kombiniralo i trčalo, a igra je bila rastrgana. Period bez prilika prekinuo se u 76. minuti. kada na ubačenu loptu Dhaouadija nije stigao reagirati Jomaa. Par minuta nakon toga Tunis je opet bio blizu pogotka, navijači su već vidjeli loptu u golu, ali ona je završila na gredi Gabonovog gola. Odličnu je loptu na petercu dobio igrač Tunisa, oko njega nije bilo ni jednog igrača, odlučio je pucati s prve i pogodio gredu.

Do kraja utakmice nije bilo nekih prevelikih uzbuđenja te su Gabon i Tunis podijelili bodove. S ovim ishodom na kraju zadovoljniji mogu biti igrači Gabona, jer i dalje imaju dobre šanse za prolaz dalje, dok Tunis može žaliti za svim propuštenim prilikama, posebno onoj u 80. minuti kada su pogodili gredu. Nakon drugog kola u skupini D, Gabon ima četiri boda a Tunis dva.

Afrički Kup nacija, skupina D, drugo kolo: Gabon - Tunis 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH17.01.2010. u 19:59
    Ni Tunis više nije što je nekada bio, Gabon je svakako zaslužio ovaj bod svojim hrabrim pristupom.
    ALGHAZANTH