Rukomet

Povijesni uspjeh Leipziga

Željko Kubatka • ponedjeljak, 18.01.2010.
Povijesni uspjeh Leipziga
Foto: Axel Heimken

Uz njemački Leipzig po prvi puta su se u glavni dio Lige prvakinja plasirali ruski Dinamo i norveški Larvik.

Viborg je uvjerljivom i visokom pobjedom protiv Podravke pokazao da je u usponu forme i da je jedan od favorita za finale Lige prvakinja. Dankinje su s lakoćom sprječavale napade Podravke, a osobito je u obrani uspješna bila Anja Althaus. I Bojana Popović se vraća u stanje u kakvom je bila u Slagelseu što je još jedan veliki plus za prošlogodišnje pobjednice Lige prvakinja.

Leipzig je pred skoro pet tisuća svojih navijača uspio pobijediti norveški Byasen i time se po prvi put plasirao u glavni dio Lige prvakinja. Byasen je bio dostojan protivnik posebno u prvom poluvremenu koje je i završilo njihovim vodstvom (12:13). U drugom se igralo ravnopravno i samo zahvaljujući boljoj završnici i sjajnim obranama Katje Schülke njemačke prvakinje su ostvarile povijesni uspjeh. Katja je za Eurohanball.com izjavila: „Bio je to naš veliki cilj i san, plasirati se među osam. Ponosna sam na svoju ekipu.“

Vezane vijesti

Viborg i Leipzig idu dalje u Ligu prvakinja, Byasen u Kup kupova dok će se Podravka Vegeta zadovoljiti domaćom i Regionalnom ligom. Ostat će upamćena velika pojeda protiv Viborga u Koprivnici poslije koje smo se nadali barem Kupu kupova.

Austrijski Hypo je pobjedom nad Krimom osigurao glavni dio Lige prvakinja unatoč kazni i oduzimanju bodova. Pošto je to bila utakmica bez značaja za Krim, austrijskim rukometašicama je bio olakšan posao. I na ovoj utakmici je prevagu donijela golmanica u redovima Hypa Olga Saenko. Metz je usprkos pobijedi s Aalborgom završio na trećem mjestu u skupini B pa će nastaviti u Kupu kupova. Slovenski Krim i Hypo idu dalje u Ligi prvakinja.

Itxako je neočekivanom pobjedom protiv ruske Zvezde najviše pomogao mađarskom Györu koji se plasirao dalje u LP prije same utakmice s rumunjskom Valceom. U prvoj pobjedi španjolske ekipe Alonso je učestvovala sa šest golova, a Andryushina je isto toliko zabila za Zvezdu.

Györu je trebala pobjeda nad Rumunjkama od pet golova za preuzimanje prvog mjesta što su i imale desetak minuta prije kraja utakmice. (26:20). Rumunjke uspijevaju s dva gola smanjiti na četiri razlike, a Mađarice propuštaju priliku u zadnjem napadu postići gol i preuzeti prvo mjesto. S porazom od četiri gola (26:22) Valcea je ostala na prvom mjestu zahvaljujući boljoj gol razlici. Anita Görbicz (7) i Ramona Maier (6) su bile najbolji strijelci za svoje ekipe.

Oltchim Valcea i Györ nastavljaju u Ligi prvakinja, Zvezda u Kupu kupova, a španjolskom Itxaku ova sezona je poslužila za prikupljanje iskustva.

Crnogorska Budućnost je pobjedom protiv danskog FCK osigurala bodove dovoljne za treće mjesto u skupini D. Vodstvo tijekom cijele utakmice je rezultiralo pobjedom 26:22 za Crnogorke. Tri i pol tisuće gledatelja u dvorani Morača pozdravilo je plasman Budućnosti u Kup kupova.

Dinamo je lako pobijedio Larvik jer je norveška ekipa doputovala u Volgograd sa samo sedam igračica i vratarkama. Norvežanke su se dobro držale do 45. minute nakon čega Dinamo zahvaljujući dužoj klupi pobjeđuje. Sestra kažnjenog zagrebačkog pivota Heidi Löke je postigla sedam golova za Larvik, a zanimljivo je da je u domaćem prvenstvu Löke postigla rekordna 24 gola u jednoj utakmici.

Dinamo i Larvik su sudionici glavnog dijela Lige prvakinja iz skupine D što im je uspjelo po prvi puta. Budućnost će nastaviti u Kupu kupova.

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Viborg36:26Podravka Vegeta
Leipzig25:22Byasen
1Viborg 6171:143+289
2Leipzig 6154:158-47
3Byasen 6153:157-44
4Podravka Vegeta 6172:192-204

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH18.01.2010. u 23:42
    Malo je čudno što tako jaka ekipa kao Larvik tek prvi put plasirala u drugi krug LP-a.
    ALGHAZANTH