Košarka

Tomiću višegodišnji ugovor s Realom

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 18.01.2010.
Tomiću višegodišnji ugovor s Realom
Foto: Nikola Movrić

Hrvatska košarka opet ima svog predstavnika u dresu madridskog Reala. "Kraljevski klub" danas je i službeno potvrdio da je potpisao ugovor s 23-godišnjim krilnim centrom Zagreba Antom Tomićem...

Ante Tomić od danas je i službeno postao član madridskog Reala. 23-godišnji centar zagrebačkih "mrava" potpisao je ugovor s "kraljevskim klubom" do kraja sezone 2012/13 vrijedan dva milijuna eura i tako postao jedan od stupova budućnosti madridskog kluba. Njegov dosadašnji klub na ime odštete inkasirat će milijun eura, donose španjolski izvori.

Tomić je u Madridu najavljen kao "Istočni Gasol" i novi veliki talent koji stiže iz Hrvatske, a očekuje se da bi odmah mogao uskočiti u rotaciju umjesto ozlijeđenog centra Tomasa van den Spiegela. Konkurenciju će mu na unutarnjim pozicijama činiti Litavac Darjuš Lavrinovič i Crnogorac Vladimir Dašić.

Kuriozitetan je podatak da je Tomić već drugi igrač koji je iz Zagreba prešao u redove "kraljevskog kluba" nakon Marka Tomasa, a dres Reala i Zagreba nosila su još dvojica košarkaša - Mario Stojić i Damir Mulaomerović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2010. u 09:08
    Tomić je krenuo pravim putem. Ima predispozicije i hrpu potencijala, a vjerujem da ima i potrebnu psihološku stabilnost. Nadam se da će biti stup Reala u narednim godinama i tako se prometnuti u novog vođu naše repke! Sretno!
    Obrisan korisnik
  • domba5718.01.2010. u 23:28
    Sretno majstore, zaslužio si to i sad iskoristi priliku jel svi vjerujemo u tebe!
    domba57