Tenis

Čilić ispratio Santoroa

Branimir Korać • utorak, 19.01.2010.
Čilić ispratio Santoroa
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić pošao je stopama Ivana Ljubičića i Ive Karlovića te se plasirao u drugo kolo Australian Opena. U prvom kolu je u dvodnevnom meču svladao Fabricea Santoroa...

Marin Čilić ostvario je ono što se od njega i očekivalo. U ponedjeljak prekinuti dvoboj protiv Fabricea Santoroa uspješno je priveo kraju te se sa 7:5, 7:5, 6:3 plasirao u drugo kolo gdje ga čeka susret s Bernardom Tomicem. Naš tenisač vjerojatno je imao čast biti posljednji igrač s kojim je Santoro igrao na Grand Slamu obzirom da je Francuz najavio kako mu je ovo posljednji nastup.

Da se podsjetimo, Čilić je u ponedjeljak imao izvrsnu situaciju, vodio je 7:5, 4:2 i na dohvat ruke je imao vodstvo od 2:0 u setovima.

Prvi set uzeo je nakon nešto sporijeg početka, ali poslije gubitka servisa kao da se probudio i uzeo je set novim breakom kod 6:5. U istom ritmu nastavio je i u drugom setu, a break je stigao kod 3:2. Tek što je protivniku uzeo servis, na Melbourne se spustila kiša i meč je prekinut.

Nastavak je donio ponovno nešto sporiji početak Čilića. Naš tenisač je kod 5:3 na servisu za set izgubio servis i pružio ruku Santorou u povratku u set. Umjesto 6:3 i ulaska u treći set, Marin se našao na 5:5 protiv vrlo opasnog igrača koji zna uzeti ponuđeno.

Ipak, Marin je uspio doći do set lopte i prije 13. igre. Kod 6:5 Santoro je imao 40:30 i prednost, uspio je to prokockati i Čilić je na Francuzovom drugom servisu realizirao prvu set loptu za novih 7:5.

Odlučno je Čilić ušao u treći set sa željom da odmah oduzme servis Santorou i "ubije" mu onaj preostali entuzijazam bez obzira što je to Francuzu bio posljednji Grand Slam meč. U tome je i uspio, poveo je s 2:0 i stigao do velike prednosti.

No unatoč gubitku 2:0 u setovima i breaku zaostatka, Santoro nije odustajao. Kod 3:1 je stigao do 15:40, ali, srećom, Marin se izvukao iz te neugodnosti i s četiri uzastopna poena došao do 4:1.

Do kraja seta Marin je odservirao mirno, nije dopustio Santorou neko novo iznenađenje i sa 7:5, 7:5, 6:3 prošao je u drugo kolo.

Uz malo više koncentracije Čilić je mogao i ranije završiti meč. Imao je čak 17 break lopti, realizirao je "tek" pet i uz bolju realizaciju, ne bi toliko vremena ostao na terenu.

Izlasci na mrežu bili su mu dobri i pravovremeni, ubilježio je čak 47 winnera više nego protivnik, ali i 35 neforsiranih pogrešaka više što samo pokazuje da je igrao agresivno i ispravno.

U drugom kolu očekuje ga veliki dvoboj protiv domaće nade Bernarda Tomica, igrača u kojeg se Australci kunu i protiv kojeg će Marin morati biti oprezan.

Australian Open, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 14) - Fabrice Santoro (Francuska) 7:5, 7:5, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH19.01.2010. u 13:10
    Santoroa je otpremio u povijest a sada treba Australcima dokazati da ne očekuju previše od svoga dječaka.
    ALGHAZANTH
  • Gomez6919.01.2010. u 09:53
    biti ce zanimljivo s ovim klincem, koji je klinac i za cilica...hh
    Gomez69
  • Obrisan korisnik19.01.2010. u 09:12
    bravo!!
    Obrisan korisnik
  • zrinkec19.01.2010. u 06:13
    bravo marine!!!!!!
    zrinkec