Tenis

Otvaranje iz snova za Šprem

Ivana Spahija • utorak, 19.01.2010.
Otvaranje iz snova za Šprem

Karolina Šprem priredila je malu senzaciju već u samom otvaranju Australian Opena, naša tenisačica je iznenađujućom lakoćom potpuno nadigrala Španjolku Anabel Medinu Garrigues i zaradila prolaz u drugo kolo. Šprem je potpuno dominirala tijekom cijelog meča i zasluženo na tribine ispratila 25. nositeljicu prvog Grand Slama sezone...

Karolina Šprem odlično je otvorila nastup na Australian Openu, naša tenisačica, koja trenutno boravi na 92. mjestu na WTA ljestvici, odličnom je predstavom nakon samo sat i 12 minuta igre potpuno nadigrala 26. tenisačicu svijeta, Španjolku Anabel Medinu Garrigues i zaslužila prolaz u drugo kolo. Naša tenisačica nije se previše mučila protiv neraspoložene Španjolke, po dva breaka u svakom setu bila su dovoljna Karolini da upiše vrijednu i vrlo važnu pobjedu.

Šprem je počela odlično već u samom otvaranju, breakom je došla do prednosti od 2:0, ali se Španjolka odmah vratila i poravnala rezultat na 2:2. Ipak, naša tenisačica tu nije stala, pri vodstvu od 3:2 slomila je servis Medine Garrigues i povela s 4:2, a potom i potvrdila break za vodstvo od 5:2. Obje su tenisačice zadržale svoje servise u iduća dva gema pa je Karolina rezultatom 6:3 uzela prvi set.

Naša tenisačica slično je započela i drugi set, već u prvom gemu zaprijetila je servisu Španjolke, koja se ipak uspjela izvući i povesti s 1:0. Odmah u nastavku i Šprem se suočila s break loptom, ali je i ona uspjela zadržati servis. Igra je mirovala do rezultata 2:2, tada se ponovno ukazala prilika našoj tenisačici, a ona ju je i iskoristila i povela s 3:2.

To je ujedno bio i prijelomni trenutak drugog seta, Šprem je na svom servisu potvrdila break za vodstvo od 4:2, a potom ponovno uzela servis potpuno slomljenoj Španjolki, te na svom servisu potvrdila pobjedu s velikih 6:3 i 6:2. Našu tenisačicu u drugom kolu očekuje dvoboj s domaćom uzdanicom Casey Dellacquom, koja je u svom meču prvog kola u tri seta svladala Bjeloruskinju Anastasiju Yakimovu.

Australian Open, prvo kolo, žene: Karolina Šprem (Hrvatska) - Anabel Medina Garrigues (Španjolska, 25) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2010. u 10:20
    Očito joj paše Autralian Open. Još da se vrati kao prije puno godina...
    Obrisan korisnik