Tenis

Šprem u Rod Laver Areni

Ivor Krapac • srijeda, 20.01.2010.
Šprem u Rod Laver Areni
Foto: Davor Sajko

Nakon Marina Čilića protiv Bernarda Tomica u srijedu, četvrtak će donijeti još jedan hrvatski nastup u Rod Laver Areni, na središnjem stadionu Melbourne Parka...

Čast igranja na najvećoj pozornici prvog Grand Slam turnira sezone imat će Karolina Šprem, koja će se u četvrtak u drugom meču iza devet ujutro po našem vremenu sresti s Australkom Casey Dellacquom, 980. na svijetu. Domaća tenisačica je tako loše rangirana zbog operacije ozlijeđenog lijevog ramena zbog koje je propustila veći dio prošle sezone, ali pamti i puno bolje dane. Prije problema s ramenom, u srpnju 2008. bila je 39. na WTA ljestvici.

24-godišnja Dellacqua je u glavni ždrijeb ušla s pozivnicom za koju se sama izborila pobjedom u doigravanju za njenu vlasnicu. U Melbourneu već ima dosta iskustva, ponajprije iz '08., kada je uz pobjede nad Patty Schnyder i Amelie Mauresmo došla do osmine finala. Protiv Šprem je jednom već igrala, '06. u prvom kolu Kolkate, uz prolazak s 2:6, 7:6(2) i 6:2.

U četvrtak će ponovno na teren i Ivan Dodig. Nakon što je prošao kvalifikacije i u prvom kolu glavnog turnira iznenadio Juana Carlosa Ferrera, 25-godišnjem Međugorcu će novi izazov biti susret s još jednim kvalifikantom, 33-godišnjim ljevorukim Austrijancem Stefanom Koubekom (134.).

Dodig i Koubek igrat će treći meč iza jedan u noći po našem vremenu na terenu broj 13, a bit će to njihov drugi međusobni susret, prvi koji će se službeno računati u statistici. Jedini prethodni dogodio se lani u drugom kolu kvalifikacija PBZ Zagreb Indoorsa, kada je Ivan slavio s 3:6, 6:4 i 7:6(1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!