Zimski sportovi

St. Louis u velikom naletu

Ante Jukić • četvrtak, 21.01.2010.
St. Louis u velikom naletu

U najjačoj hokejskoj ligi svijeta noćas su odigrane tri utakmice, u kojima su puno više razloga za zadovoljstvo imale gostujuće momčadi. St. Louis i Vancouver su nakon produžetka stigli do vrijednih pobjeda u Montrealu, odnosno Edmontonu, dok je čast domaćina spasio New Jersey, koji je predvođen nesavladivim Brodeurom slavio protiv Floride...

Iako im plasman u doigravanje još uvijek izgleda poprilično daleko (trenutno su na 12. mjestu Zapada sa šest bodova manje od osmoplasiranog Los Angelesa), hokejaši St. Louisa trenutno imaju puno razloga za zadovoljstvo. Bluzeri su noćas u Montrealu upisali i petu pobjedu u posljednjih šest utakmica, a junak iste bio je Andy McDonald, koji je u četvrtoj minuti produžetka pogodio za konačnih 4:3.

Gosti iz St. Louisa u Bell Centru su do pobjede mogli i na lakši način, budući da su u posljednju trećinu ušli s dva gola prednosti (3:1), no najprije Pouliot, kojemu je to bio drugi pogodak večeri, pa onda Cammalleri, čiji je gol stigao samo pola minute prije kraja "regularnog" dijela utakmice, vratili su Canadiense u igru i osigurali im barem jedan bod.

Za razliku od Habsa, Vancouver Canucksi svoj su povratak iz rezultatskog zaostatka u konačnosti okrunili osvajanjem punog plijena, ali kada uzmemo u obzir da su braća Sedin i suigrači noćas gostovali kod Edmonton Oilersa, koji su ove sezone sinonim za ispuštanje vodstva, onda to i nije tako čudno. Nakon što je Burrows krajem prve trećine "poništio" vodeći pogodak Gagnera, Oilersi su početkom druge trećine stigli do nove prednosti (Souray), koju su čuvali sve do četiri minute prije kraja, kada je za 2:2 pogodio Salo. Novi poraz Oilersa u ovoj, za njih razočaravajućoj sezoni, u drugoj minuti produžetka zapečatio je Daniel Sedin.

U posljednjoj utakmici večeri, New Jersey Devilsi su kao domaćini rezultatom 2:0 svladali Florida Pantherse. Bila je to vrlo tvrda utakmica koju su obilježili vratari, a iako je dobru večer imao i Vokoun na golu Panthersa, svjetla reflektora ponovno su pripala Martinu Brodeuru, koji je sedmim shutoutom sezone uvelike pomogao suigračima u prekidu serije od tri uzastopna poraza. Strijelci za Devilse bili su Zajac i McAmmond, čiji je gol stigao samo sekundu prije kraja, u trenutku dok su vrata Panthersa bila prazna.

NHL, rezultati, 20.01.2010: New Jersey - Florida 2:0, Montreal - St. Louis 3:4 (OT), Edmonton - Vancouver 2:3 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!