Tenis

Šprem izgubila od 980. na svijetu

Tea Lokas • četvrtak, 21.01.2010.
Šprem izgubila od 980. na svijetu
Foto: EPA

Karolina Šprem nije uspjela zasjati na najvećoj sceni Melbourne Parka, u srcu Rod Laver Arene. Naša je tenisačica nakon dugog i iscrpnog meča podlegla udarcima domaće tenisačice Casey Dellacque, 980. na svijetu, a nekad igračice iz Top 50...

Počelo je prilično izjednačeno za obje tenisačice. Iako je Šprem imala puno više neforsiranih grešaka, čak 27 na kraju seta (Dellacqua 12), imala je i više winnera (14 prema Australkinih 6).

Igračice su se "hvatale" do tie-breaka u kojem je domaća uzdanica stvorila veliku prednost od 5:1, koja se pokazala nedostižnom za Hrvaticu. Iako je Šprem uspjela oduzeti servis protivnici, mini break na početku trinaeste igre pokazao se odlučujućim.

U drugom setu Australka već na prvom serviranju Varaždinke ima break loptu, no Karolina se privremeno izvlači iz problema koji je ponovno sustiže već pri servisu za 2:1. Dellacqua iskorištava drugu break šansu i stvara naoko idealnu situaciju za okončanje meča.

No, Šprem ne miruje pa i ona uzvraća breakom te djevojke nastavljaju iskorištavati svaku priliku na servisu protivnice. Igra se pretvara u break na break, a kad su tenisačice napokon počele uzimati gemove na svom servisu, Dellacqua iznenađuje našu predstavnicu breakom i dolazi na 6:5, no ne uspijeva iskoristiti meč loptu.

U drugoj trinaestoj igri još jedna "borba lavica" iz koje kao pobjednica izlazi 980. tenisačica svijeta koja je pola prošle sezone proboravila na oporavku od operacije lijevog ramena. Sljedeća protivnica "sretnice" je Venus Williams.

Australian Open, drugo kolo, tenisačice: Casey Dellacqua (Australija) - Karolina Šprem (Hrvatska) 7:6(4), 7:6(6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2010. u 22:32
    Čemu takav bombastičan naslov? Dellacqua spada među top 50 (pa i više), a takav joj je ranking zbog ozljede, a ne jer je loša...
    Obrisan korisnik