Zimski sportovi

Lindsey Vonn vratila primat

Antonija Pavlić • petak, 22.01.2010.
Lindsey Vonn vratila primat
Foto: EPA

Lindsey Vonn i dalje je nedodirljiva. Vladarica brzine i u četrnaestoj "brzinskoj" utrci u nizu stala je na postolje, osvojivši nakon razočaranja u tehničkim utrkama superveleslalom u Cortini d'Ampezzo. Na drugo mjesto sa 67 stotinki zaostatka plasirala se Fabienne Suter, a treća je utrku okončala švedska vedeta Anja Pärson...

Vodeća skijašica svijeta Lindsey Vonn još jednom je potvrdila kako ju učestala razočaranja u tehničkim disciplinama ne mogu psihički slomiti. Amerikanka je u talijanskoj Cortini d'Ampezzo, naime, upisala 29. pobjedu u karijeri i tek drugu u ovom talijanskom skijalištu, najbrže odradivši 1850 metara dugu superveleslalomsku stazu Olympia delle Tofane.

Spomenutim dosegom u statistiku je upisala osmu superG pobjedu u karijeri, a svakako vrijedi spomenuti i kako se u isto toliko posljednjih utrka u ovoj disciplini plasirala na pobjedničko postolje! Kombinirajući te podatke sa spustom dolazimo do činjenice da je fantastična američka skijašica u posljednjih 14 brzih utrka čak 11 puta pobijedila, i tek jednom ostvarila drugo i treće mjesto.

Šestim ovosezonskim trijumfom, i zahvaljujući nešto slabijoj izvedbi Marije Riesch, usto je i vratila vodstvo u ukupnom poretku Svjetskoga kupa; Njemica prije spustaškog i veleslalomskog ispita predviđenih za vikend za najboljom prijateljicom zaostaje, naime, 54 boda.

Današnje pobjedničko postolje upotpunile su Švicarka Fabienne Suter, koja je u Cortini doskijala do prvog postolja poslije Banskog prošle sezone, gdje je osvojila spust i bila druga u superveleslalomu. Anja Pärson je pak nastavila s dobrom formom i nakon dva druga mjesta u brzim disciplinama u Hausu ovoga puta ubilježila treću poziciju.

Bez podija na četvrtom je mjestu ostala Slovenka Tina Maze, no dobar rezultat može ju itekako veseliti nakon serije loših prezentacija. Ovim uspjehom potvrdila je kako niti slalomsko postolje u Mariboru nije ostvarila slučajno. Peta je završila Austrijanka Andrea Fischabcher, slijedi ju Andrea Dettling, te mlada Lihtenštajnka Tina Weireither, Šveđanka Jessica Lindell-Vikarby, iznenađujuća Talijanka Lucia Rechia, Elisabeth Görgl, te Nadia Fanchini.

Svjetski kup, Cortina d'Ampezzo, superG:
1. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) 1:21.74
2. Fabienne Suter (Švicarska, STOECKLI) +067
3. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +0.74
4. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +1.05
5. Andrea Fischbacher (Austrija, ATOMIC) +1.10
6. Andrea Dettling (Švicarska, STOECKLI) +1-25
7. Tina Wiereither (Lihtenštajn, VOELKL) +1.27
8. Jessica Lindell-Vikarby (Švedska, ROSSIGNOL) +1.31
9. Lucia Recchia (Italija, VOELKL) +1.38
10. Elisabeth Görgl (Austrija, HEAD) +1.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2010. u 19:45
    Buduća konkurencija vonn krije se na broju 7.
    Obrisan korisnik