Tenis

"Neću se tek tako predati"

Vedran Babić • nedjelja, 24.01.2010.
"Neću se tek tako predati"
Foto: EPA

Poslije još jedne velike pobjede nad Juanom Martinom Del Potrom u osmini finala Australian Opena, Marin Čilić pojavio se pred novinarima u Melbourne Parku i konstatirao kako je servis bio presudan, ali i najavio borbu za svoj najbolji rezultat na Grand Slamu.

Četiri sata i 37 minuta epske bitke između dva mladca koja će zasigurno obilježiti naredno desetljeće u svjetskom tenisu okončana su pobjedom Marina Čilića rezultatom 5:7, 6:4, 7:5, 5:7, 6:3 za njegov drugi uzastopni četvrtfinale na Grand Slamu poslije US Opena, gdje je zaustavljen upravo od Del Potra.

"Bilo je jako teško, ali s puno veselja na kraju. Nije lako igrati protiv njega. Tek sam krajem drugog seta dobio prvu priliku za break i morao sam biti koncentriran cijelo vrijeme. Servis je bio ključ, držao me u važnim trenucima i nije previše oscilirao", rekao je Čilić, kojemu je ovo prva pobjeda nad Argentincem u trećem međusobnom dvoboju. "Primijetio sam da je Del Potro postao malo umoran u završnici, znao sam da samo trebam zadržati koncentraciju i da ću mu sigurno kad-tad zadati završni udarac."

Upravo ta dva prethodna poraza pomogla su Marinu u pripremi taktike. "Naravno da su mi ti porazi koristili jer danas je to ipak bio drukčiji meč. Znao sam što očekivati od njega i mislim da sam meču pristupio na pravi način. Nakon US Opena sam počeo pobjeđivati bolje igrače i to u više navrata, a ovdje sam već u prvim kolima imao nekoliko teških dvoboja koji su mi pomogli doseći radnu temperaturu."

"Jedino sam se bojao kakav ću biti fizički, no danas razloga za taj strah nije bilo jer sam se osjećao odlično i to je također presudilo u petom setu."

U potrazi za prvim polufinalom na Grand Slamu Marin će igrati protiv boljeg iz dvoboja Roddick - Gonzalez. "Radi se o dvojici vrhunskih igrača koji na Grand Slamovima prikazuju svoja najbolja izdanja. Tko god mi bude protivnik, sigurno neće bit lako. Moram samo razmišljati o tome kako ću se sutra što bolje oporaviti i biti fizički spreman za meč."

"Dan odmora uvijek dobro dođe, a kada ste u ovako kasnim fazama turnira onda osjetite i povećanu dozu adrenalina pa možda ni ne shvaćate jeste li iscrpljeni ili ne. No, jedno je sigurno - sada kada sam u četvrtfinalu, neću se tek tako predati", upozorio je svoje suparnike mladi Međugorac.

S druge strane, Del Potro nije previše očajavao. "Marin zaista igra odlično. Osvojio je i Chennai, dakle još uvijek nije poražen ove godine. Imao sam priliku vratiti se u peti set, ali sam promašio lagani forhend", rekao je Argentinac i nastavio. "Marin ima potencijala nastaviti u ovakvom stilu. Mislim da može pobijediti i Roddicka i Gonzaleza u četvrtfinalu, želim mu sreću".

Na kraju drugog seta Argentinac je pozvao pomoć fizioterapeuta zbog problema sa stopalom, a uz to već duže vrijeme muku muči i s ručnim zglobom, pa i ne čudi sljedeća izjava. "Sada idem kući i trebam se malo odmoriti i oporaviti kako bih bio u pravom fizičkom stanju za nadolazeće turnire", rekao je Del Potro, pohvalivši svoje navijače koji su ga pratili tijekom turnira i podržavali ga kada mu je bilo najteže.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani24.01.2010. u 14:11
    bravo Marine!!!!!!!!
    Bogomdani
  • Pravi Purger24.01.2010. u 13:57
    Pohvala Marinu ali i Del Potru zbog koreknosti.
    Pravi Purger
  • danchy24.01.2010. u 13:53
    BRAVO MARINE!!!!! nema predaje, tko god da dođe imaš šanse samo vjeruj u sebe i izlazi malo češće na tu mrežu, a bravo i za del Potra koji se nije vadio na ozljedu već je korektno čestitao boljem igraču danas
    danchy