Nogomet

Gana prvi polufinalist

Marin Pintur • nedjelja, 24.01.2010.
Gana prvi polufinalist
Foto: EPA

Nogometaši Gane su prvi polufinalisti Afričkog Kupa nacija. Ganci su ranim pogotkom Gyana izbacili domaćina prvenstva.

Gana je krenula oslabljena u ovaj susret zbog ozljede svoga glavnog igrača Michaela Essiena, dok je do samog početka upitan bio i nastup Rennesovog napadača Asamoaha Gyana. Unatoč tome, Ganci su bili uvjereni u prolaz.

Gana do prednosti, kasnije će se pokazati nenadoknadive, dolazi u 16. minuti. Već spomenuti Asamoah Gyan je postigao zgoditak vrijedan polufinala. Gyan je završio dobro izvedenu kontru Gane i prizemnim udarcem svladao vratara Angole Carlosa. Domaćin, nošen podrškom 50 tisuća svojih navijača je najbolju priliku za izjednačenje propustio u 29.minuti. Napadač Valladolida Manucho je ostao sam u kaznenom prostoru Gane i pucao glavom, ali nažalost po domaće, ravno u vratara gostiju Kingsona. Manucho je imao još jednu priliku pri kraju poluvremena, ali je pucao preko gola.

Angola je nastavila s pritiskom i u drugom dijelu, međutim, nikako nisu uspijevali doći do pogotka. Loša vijest za Ganu i njezinog izbornika Milovana Rajevca je stigla u 62. minuti kada je zbog ozljede igru morao napustiti strijelac Gyan. Deset minuta kasnije opet je Manucho propustio priliku - Valladolidov napadač će zasigurno dugo pamtiti ovu utakmicu.

Angolci su mogli doći do gola i u sudačkoj nadoknadi, koja je trajala šest minuta. Čak dvije prilike nije realizirao isti igrač, branič Kali. Ostalo je 1:0 za Gance koji su bili spretniji i sretniji u ovom dvoboju i u polufinalu čekaju boljeg iz susreta Obale Bjelokosti i Alžira.

Kup nacija, četvrtfinale:
Angola - Gana 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH26.01.2010. u 00:02
    I... domaćini prvenstva izletiše možda i ranije od očekivanja.
    ALGHAZANTH