Vodeni sportovi

Grci nas dobili na penale

Maja Giljanović • utorak, 26.01.2010.
Grci nas dobili na penale
Foto: Sandro Donda

U trećem kolu Skupine B kvalifikacija za Svjetsku ligu hrvatska je reprezentacija u Grčkoj poražena nakon peteraca. Nakon 32 minute utakmica je završila 13:13 da bi u konačnici Grci slavili 17:16.

GRČKA - HRVATSKA 13:13 (17:16 nakon peteraca)

Svjetska liga, Skupina B, 3. kolo:

(2:2, 4:2, 4:5, 3:4, 4:3)

Vezane vijesti

GRČKA: Flegkas, Miralis 2, Papadogkonas, Doulos, Delakas 2, G.Fountoulis 2, I. Fountoulis 1, Ntoskas 3, Mourikis, Miteloudis 1, Gounas, Kolomvos 2, Floros. Izbornik: Tassos

HRVATSKA: Pavić, Buljubašić, Bušlje 1, Dobud 3, Joković 2, Sukno 3, Hinić, Obradović, Bebić, Muslim, Lončar, Bošković 3, Perić 1, Brzica. Izbornik: Rudić

Igrač više: Grčka 5/8, Hrvatska 6/10

Treću utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsku ligu večeras su u Grčkoj odigrali branitelji prošle godine u Podgorici osvojene srebrne medalje (prva je to medalja Hrvatske otkad je 2002. uvedena Svjetska liga, a osvojena je iza Crne Gore i ispred Srbije).

Izbornik Ratko Rudić na put u Atenu je poveo 14 igrača, šest iz Mladosti (Pavić, Brzica, Buljubašić, Lončar, Muslim, Hinić), šest iz Juga (Joković, Obradović, Dobud, Bušlje, Bošković, Sukno) i dvojicu iz Jadrana, jednog splitskog (Perić) i jednog iz Herceg Novog (Bebić).

Grci, koji su u prvom kolu izgubili u Rusiji (6:9) i u drugom ovdje pobijedili Makedoniju (8:6), pokazali su našima zube. U prvoj su četvrtini poveli 2:0 (Doskas, Kolomvos) prije nego smo se tri i pol minute prije kraja četvrtine probudili i golovima Boškovića i Jokovića izjednačili na 2:2.

U drugoj četvrtini Fountoulis vraća Grke u vodstvo, Perić je strijelac za 3:3, ali obrana popušta dva puta uzastopce za novo vodstvo Grčke od dva razlike (Doskas, Miralis). Bošković smanjuje na 4:5, ali u sljedećem napadu baš on zarađuje isključenje i nudi Grcima šansu koju Doskas pretvara u 6:4.

Dobud početkom drugog poluvremena vraća na samo gol-razlike, ali Fountoulis ponovno kapitalizira igrača više (Sukno) i zabija za 7:5. Dobud i Sukno daju dva gola uzastopce za 7:7, Kolomvos vraća vodstvo Grcima, Sukno svojim drugim golom izjednačava i treći put na utakmici (8:8). Bušlje nas dvije minute prije isteka treće četvrtine prvi put dovodi u vodstvo i upravo je tih manje od 120 sekundi prijeloman trenutak utakmice.

Obrana je, naime, popustila 35 sekundi prije kraja četvrtine za 9:9 (Delakas) i sekundu prije kraja za 10:9 Grčke (Fountoulis).

U četvrtoj četvrtini Joković je strijelac za 10:10 i Dobud zabija za naše drugo vodstvo, ali i ovog puta smo poklekli. Miralis je izjednačio, Miteloudis zabio za 12:11, Delakas za 13:11 i šest minuta prije kraja doveo Grčku na rub pobjede. Bošković i Sukno spašavaju situaciju i minutu i 16 sekundi prije kraja rezultat je 13:13.

Peterci nas nisu pomazili (Sukno je promašio na 15:15, a Obradović propustio izjednačiti u posljednjem), Grci su se pokazali čvršće ruke i slavili 17:16. Prva je ovo utakmica u kojoj smo propustili upisati dva boda nakon što smo u drugom kolu pobijedili Makedoniju u Skoplju (9:7) u prvom, a ukupno sedmi bod nakon još i slavlja protiv Rusije u Makarskoj (12:7) u drugom kolu.

Sljedeće kolo u Varaždinu 23. veljače gostuje Makedonija koja je večeras u Skoplju od Rusije izgubila 3:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.01.2010. u 20:44
    Komentari uvredljivog sadržaja bit će obrisani. Poštujte autora teksta i sugovornike!
    Obrisan korisnik