Zimski sportovi

U subotu damSKI kup

Sportnet • petak, 29.01.2010.
U subotu damSKI kup
Foto: Dejan Popek

Na vrhunski uređenoj stazi sljemenskog Bijelog spusta u subotu, 30. siječnja 150 rekreativnih skijašica iz cijele Hrvatske okušat će svoju vještinu i brzinu u veleslalomskoj utrci naziva dm damSKI kup, najavili su organizatori dm i Hrvatski skijaški savez na današnjoj konferenciji za novinare.

Ovo jedinstveno natjecanje održava se drugu godinu zaredom, a i ovog puta dm jamči dobru zabavu na snijegu koja će se odvijati pod stručnim okom Hrvatskog skijaškog saveza. Kroz veleslalomska će se vrata u oštroj konkurenciji za što bolje prolazno vrijeme boriti i dame iz javnog života kao što su Lana Klingor, Sandra Bagarić, Martina Tomčić, Nevena Rendeli...

Na Sljemenu će hrabrim natjecateljicama, uz hrvatsku kraljicu skijanja Janicu Kostelić, podršku dati i naše skijaške reprezentativke Ana Jelušić, Nika Fleiss, Matea Ferk. Za okupljene navijače dm je priredio i ukusnu okrepu, pa će se tako gledateljima posluživati domaći grah, čajevi Biofarm i kuhano vino, a za odličan glazbeni program pobrinut će se DJ-i radija Antena Zagreb. Građanima je osiguran prijevoz ZET-ovim autobusima svaki puni sat na relaciji Mihaljevac - Sljeme.

"Ovo je druga godina uspješne suradnje dm-a i Hrvatskog skijaškog saveza. Posebno nam je drago da je dm tvrtka koja je prepoznala kvalitetu i potencijal naših skijaša jer smo zajedničkim snagama realizirali krasnu sportsku priču - dm damSKI kup. Skijaški savez osigurao je stručnu logističku podršku tako da će natjecateljice i ove godine imati priliku pokazati svoj talent na profesionalno postavljenim stazama poput pravih skijaških zvijezda. Zahvaljujući zadovoljstvu natjecateljica i pozitivnoj atmosferi koju stvara ovaj događaj dm damSKI kup će sigurno postati tradicionalno okupljanje rekreativaca na Sljemenu", izjavio je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror.

"Popularizacija masovnog i rekreativnog skijanja među ženama i promocija zdravog života ideja je vodilja utrke dm damSKI kup 2010. Prvo je to natjecanje u rekreativnom skijanju za žene na Sljemenu, koje lako može postati tradicija ženskih skijaških utrka, što i jest želja dm-a koji kontinuirano ulaže u promociju sporta i uključivanje što većeg broja građana u sportske aktivnosti", istaknula je Marinka Akrap.

Sve skijašice će na Sljemenu nositi broš Biser mudrosti – simbol borbe protiv raka vrata maternice, a koji se tijekom zadnjih sedam dana, povodom obilježavanja četvrtog Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice, mogao dobiti u dm-u u zamjenu za 10 bodova na Active Beauty kartici.

"Posebno nas veseli što ćemo ove godine damSKI kupom na Sljemenu simbolično završiti Europski tjedan prevencije raka vrata maternice. Na taj način ćemo još jednom skrenuti pažnju svim ženama o važnosti prevencije raka vrata maternice i sa Sljemena glasno poručiti: Posveti se sebi - Prekriži rak vrata maternice!", zadovoljno je dodala gđa Akrap.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!