Zimski sportovi

Još odlazaka iz Ljubljane

Edvard Burić • subota, 30.01.2010.
Još odlazaka iz Ljubljane
Foto: Kristijan Komarica

Hokejaši Olimpije iz dana u dan imaju sve tanji igrački kadar. Sezona u EBEL ligi je za njih pri kraju budući da neće vidjeti diogravanje, a do završnice slovenskog prvenstva još ima vremena...

Prijelazni rok završava 31. siječnja, a Ljubljančani su dali mogućnost najboljim (čitaj: najskupljim) igračima da potraže nove sredine te tako sebi osiguraju nastupe u boljim klubovima, a klubu priliku da uštedi nešto novca za dovođenje novih igrača ili za iduću sezonu kada će ponovno krenuti u lov na doigravanje u EBEL ligi.

Olimpiju su ovaj tjedan već napustili Ivo Jan (Fassa) i Frank Banham (Lausanne). To će isto učiniti i branič Harlan Pratt koje će sezonu nastaviti u njemačkim Krefeld Pinguinima, ali i dosadašnji kapetan Kevin Mitchell koji će nastaviti igrati u Danskoj. Njegovo odredište je Aalborg.

Jedini koji nisu uspjeli naći nove klubove su Burke Henry i Matt Higgins. Hinggins to nije uspio zbog ozljede.

EBEL liga, točnije regularni dio Lige (prije doigravanja) završava 19. veljače, a završnica slovenskog prvenstva počinje 10. ožujka tako da Ljubljančanima ostaje slobodno (bez službenih utakmica) oko tri tjedna.

Predjednik kluba Mitja Mejač tvrdi da nisu odustali od borbe za naslov slovenskog prvaka i da će pokušati dovesti pojačanja. U prvom redu će se bazirati na finsko tržište koje vrlo dobro poznaje njihov trener Hannu Järvenpää. Isto tako dodaje da će priliku dobiti mladi igrači iz omladinskog pogona, a ako dovedu nekog finskog igrača to će biti samo bonus na sadšnji igrački kadar.

U svakom slučaju očekuje nas izuzetno zanimljiva borba za naslov slovenskog prvaka između Jesenica i Olimpije. A možda se priključi i netko treći i ovom dvojcu pomrsi račune...

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!