Rukomet

Červar: "Smislit ćemo nešto za Francuze"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • subota, 30.01.2010.
Červar: "Smislit ćemo nešto za Francuze"
Foto: Davor Sajko

Rijetko kada smo razgovarali sa zadovoljnijim Linom Červarom nakon neke utakmice, no izbornik je i imao itekakvih razloga za zadovoljstvo - Hrvatska se još jednom odličnom prezentacijom plasirala u finale Europskog prvenstva u rukometu!

Ponosan je Lino Červar stigao na press konferenciju poslije utakmice, a imao je i razloga koje je lijepo nabrojio: ”Čestitam Poljskoj na odličnoj i poštenoj igri. Jako sam ponosan i čestitam svojim igračima. Osvojili smo šestu medalju na 10 natjecanja. Došli smo ovdje s najmlađom reprezentacijom i s dva ključna povrijeđena igrača. Neovisno o komentarima koje smo imali, od početka turnira smo bili na pravom putu. U prvom dijelu; Poljska je bila bolja od nas. U drugom poluvremenu mijenjali smo obrane, i s odličnom pokretljivošću preokrenuli smo utakmicu. Želim Poljskoj uspjeh u borbi za treće mjesto. Koristim priliku da se zahvalim i navijačima koji su došli iz Hrvatske i drugih zemalja navijati za nas. Rukometaši su još jednom igrali tako da u najboljem mogućem smislu promoviraju Hrvatsku i naš rukomet.”

Na pitanje francuskog novinara o reprezentaciji Francuske, Červar je priznao kako su Tricolori favoriti: ”Jako respektiramo Francusku i njihovog trenera Onestu, to i rezultati potvrđuju. Pokušat ćemo dati sve od sebe kako bi bili dostojan protivnik favoritu, reprezentaciji Francuske.”

Domagoj Duvnjak rastao je kako je Prvenstvo odmicalo prema svom vrhuncu, a za sada najbolju utakmicu sačuvao je za polufinale. Možemo se samo nadati da još bolju formu čuva za finale: ”Čestitao bih svim dečkima na izvanrednoj borbi, a zahvaljujem se i svim navijačima koji su nam davali podršku. Spavamo s medaljom, koju nam nitko ne može uzeti, probat ćemo se odmoriti i spremiti za Francuze. Francuska je favorit, a nama ne preostaje ništa drugo nego odigrati kao protiv Danske i Francuske, dakle s puno želje, volje i da se bacimo na glavu.”

Červar je dobitnu kombinaciju u vanjskoj liniji pronašao s Balićem, Duvnjakom i Dragom Vukovićem. Nakon utakmice, Vuković ni sam nije bio siguran gdje je Hrvatska dobila Poljsku: ”Ne znam što je donijelo razliku. Odigrali smo odličnu obranu u drugom dijelu, nismo im davali pravih, otvorenih šuteva.”

Nakon službenoj dijela, konačno smo Červara vidjeli sretnog i zadovoljnog, kao da mu je pet tona palo sa srca: ”Toliko sam sretan, ovo nam je šesta medalja, to je nevjerojatno. Čestitam svim dečkima, izdržali su rovovsku bitku. Rekao sam dečkima da treba biti strpljiv, tako smo i odigrali i na kraju slavili – ne znam kako bih se zahvalio dečkima.”

Červar je napomenuo kako je Poljska pokušala igrati strpljivo kao i Hrvatska, no znao je da to nije njihov stil: ”Rekao sam momcima da oni neće izdržati u tom ritmu, oni su ipak šuteri. Promjenama obrane iz 6-0 u 5-1 tjerali smo ih u pogreške, nisu se tu snašli. Mislim da se ne trebaju vaditi na suđenje, mogli smo ih čak i ranije slomiti da nismo promašili zicere.”

Zadovoljstvo u svlačionici je ogromno, ali čekaju nas moćni Francuzi: ”Oni su jači od nas, ali vrijeme igra za nas. Za dvije i pol godine, ako nastavimo istim putem, mi ćemo biti u boljoj situaciji. Pogledajte njihove vanjske igrače, mi nemamo niti jednog poput Fernandeza, Narcissea i Karabatića. Morat ćemo već noćas nešto izmisliti za njih.”

Umor bi mogao biti mali problem, najavio je Červar, ali vjeruje da je Hrvatska psihološki u prednosti: ”Bit će bitno da se borimo, da krvarimo za pobjedu. No, moramo se sada radovati, uživajmo u ovome jer nam nikada nije bilo teže s obzirom na ozljede dvojice ključnih igrača.”

Poslušajmo izbornika – uživajmo…

Euro 2010. - Završnica

polufinale

Island28:36Francuska
Hrvatska24:21Poljska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2010. u 21:16
    Sjor Lino je jedan i jedini! Vidit cete, koliko ce nan falit kad ode ca! Slusan kljajica na zagrebackoj televiziji, citan Milkovica u sportske,a nazovi novinarcice u jutarnjem i vecernjem da i ne spominjem i ne mogu virovat koliko jala i zavist ima u njima. U ovi vlak bi se svi tili ukrcat, zato... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2010. u 20:53
    Bravo Lino!!
    Obrisan korisnik