Nogomet

Nigeriji bronca na Kupu nacija

Antonija Pavlić • subota, 30.01.2010.
Nigeriji bronca na Kupu nacija
Foto: Sandro Donda

S minimalnih 1:0 Nigerija je po četvrti puta na natjecanju najboljih momčadi Crnoga kontinenta oko vrata objesila brončanu medalju. Alžirci su pružili jednu od najboljih igara na turniru, posebice u drugom poluvremenu, no utakmicu je ipak presudio jedini zgoditak Victora Nsfora u 55. minuti...

Izabrana vrsta Nigerije osvojila je četvrtu brončanu medalju u petoj utakmici za treće mjesto na Afričkom kupu nacija. Orlovi su se provlačili kroz čitav turnir, da bi u polufinalu tijesno izgubili od Gane, a sada su u Bengueli s minimalnih 1:0 svladali ljute zapadnoafričke rivale i tako im "ukrali" medalju.

Alžirci su u susret ušli lišeni pomoći ozlijeđenog Mohameda Yusufa i još razmišljajući o teškom polufinalnom porazu od Egipta (4:0). No, nogometaši Rabaha Saadane nisu to znali iskoristiti u prvom poluvremenu i na predah se otišlo bez pogodaka.

Početak drugih 45 minuta protekao je u laganoj nigerijskoj dominaciji, a na prvi zgoditak čekalo se do 55. minute. Tada je tek zagrijani Portsmouthov napadač Nwankwo Kanu unio pomutnju u zadnju liniju momčadi Alžira i idealno za pogodak poslužio Victora Nsofora, koji je rutinirao poslao loptu pokraj istrčalog vratara Mohameda Ousserira.

Alžirci su zaigrali mnogo bolje nakon primljenog pogotka i u nastavku pružili vjerojatno najbolju igru na prvenstvu, no apsolutnu dominaciju ipak nisu uspjeli konkretizirati i pretvoriti u pogodak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!