Košarka

Video: Miller iznenadio Maverickse

Goran Markuš • nedjelja, 31.01.2010.
Video: Miller iznenadio Maverickse
Foto: EPA

Ubacivši velikih 52 poena Andre Miller doslovce je odvukao Dallas u produžetke u kojima sjajnom završnicom Trail Blazersi dolaze do još jedne velike pobjede. Zanimljivo je bilo i u Memphisu gdje su tek nakon produžetaka New Orleans Hornetsi ipak stali na kraj podužem pobjedničkom nizu domaćina na njihovom terenu...

Bespogovorno najveće sinoćnje iznenađenje slavlje je Trail Blazersa kod sjajnog Dallasa, a čovjekom odluke pokazao se Andre Miller, igrač znan zbog niza od čak 579 odigranih utakmica bez pauze koji ove sezone u prosjeku zabija tek 12,6 poena. Međutim, Mavericksima je utrpao 52 poena što je bilo dovoljno da nakon produžetaka ipak odvuče okrnjeni Portland do 28. ovosezonskog slavlja.

Iako je svaka momčad imala "svoj" period u utakmici niti jedna se nije uspjela značajno odvojiti i upravo Miller 14,8 sekundi prije kraja zabija za produžetke u American Airlines Centeru. Ovog puta, domaćin je bio taj koji se bolje snašao i ubrzo preuzima rezultatsku inicijativu, no u drugom dijelu produžetka gosti rade 0:6 seriju i potpuno zasluženo odnose još jednu veliku pobjedu.

Uz fantastičnog Millera odličan posao odradio je i LaMarcus Aldridge (21 poen) dok je mladi Jerryd Bayless ponovno mudro iskoristio pruženih 29 minuta ubacivši sasvim solidnih 17 poena. Kod domaćina, očekivano, najefikasnijim se pokazao Dirk Nowitzki (28 poena, 9 skokova).

Uzbuđenja nije nedostajalo niti u Memphisu gdje su Hornetsi nakon produžetaka ipak uspjeli stati na kraj nizu od 11. uzastopnih domaćih pobjeda Grizzliesa iako su upravo domaćini sjajnom igrom u uvodne 24 minute bili ti koji s velikih 19 poena prednosti odlaze na odmor.

Na njihovu žalost to je samo probudilo goste koji već u trećoj četvrtini dolaze na svega pet poena zaostatka da bi u mirnih završnih 12 minuta uspjeli izboriti produžetak. Iskusni Hornetsi znali su iskoristiti svoju psihičku prednost i vrlo brzo konačno se odvajaju i s dvije kratke serije osiguravaju veliko slavlje u Memphisu.

Uz 22 poena Davida Westa i 21 poena te deset skokova Emeke Okafora nikako ne smijemo zaboraviti niti na Darrena Collisona koji je uz 17 poena i šest skokova upisao i visokih 18 asistencija. S druge strane terena ponovno najistaknutijim pokazao se Memphisov dvojac Zach Randolph (25 poena, 12 skokova) - Marc Gasol (25 poena, 16 skokova).

Iako su katastrofalno ušli u sezonu Bucksi su odigrali još jednu veliku utakmicu i svladavši Heat ostaju jedna od rijetkih neporaženih domaćih momčadi u 2010. godini. Još jednom Milwaukee je odradio fantastičan defenzivan posao zadržavši Dwyane Wadea (21 poen, 7 asistencija) čak pet poena ispod prosjeka što ostatak momčadi, očito, ovog puta nije mogao nadoknaditi. Svakako vrijedi istaknuti Andrewa Boguta koji je za Buckse uz 17 poena upisao i odličnih 15 skokova te četiri blokade.

Iako je vrhunac večeri trebalo biti gostovanje Hawksa kod Magica domaćin je zahvaljujući još jednom dominantnom nastupu svog Dwighta Howarda (31 poen, 19 skokova) bez većih problema stigao do 31. ovosezonskog slavlja ponovno se popevši na sam vrhu Southeast divizije. Pokušala se Atlanta u nekoliko navrata preko Joe Johnsona (19 poena, 6 skokova, 7 asistencija) dići iz mrtvila, no Orlando ništa nije prepuštao slučaju i s mirnih 18 poena prednosti privodi susret kraju.

Još je jedan razočaravajući dan iza Davida Leeja (24 poena, 9 skokova, 6 asistencija) i njegovih Knicksa koji se niti s gostovanja u Washingtonu ne vraćaju s pobjedom iza sebe. Odlučujućim se pokazao sam početak susreta u kojem Mike Miller (25 poena, 9 skokova, 8 asistencija), Antawn Jamison (21 poen, 23 skokova) i društvo bježe na za New York očito nedostižnih 15 poena razlike.

U posljednjem susretu dana čovjek koji se nakon ozljede tek vratio u momčad, Gerald Wallace (38 poena, 11 skokova), već u svojem prvom susretu odveo je Bobcatse do velikog slavlja. Ovog puta Sacramento je bio taj koji je do te crne treće četvrtine držao manje-više sve u svojim rukama, no s velikih 13:34 Charlottea preuzima vodstvo i dopušta si kraće opuštanje u završnici u kojoj sa sasvim solidnih sedam poena prednosti ipak privode susret kraju. Za kraj svakako vrijedi spomenuti i Kevina Martina koji je s 31 poenom ponovno predvodio domaće Kingse.

NBA liga

15.04.2010.
Portland Trail Blazers116:122Golden State Warriors
Los Angeles Clippers107:91Los Angeles Lakers
Utah Jazz86:100Phoenix Suns
Atlanta Hawks99:83Cleveland Cavaliers
Washington Wizards98:97Indiana Pacers
Minnesota Timberwolves98:103Detroit Pistons
Oklahoma City Thunder114:105Memphis Grizzlies
Miami Heat94:86 *New Jersey Nets
Dallas Mavericks96:89San Antonio Spurs
Charlotte Bobcats89:98Chicago Bulls
Boston Celtics95:106Milwaukee Bucks
Houston Rockets115:123New Orleans Hornets
Orlando Magic125:111Philadelphia 76ers
Toronto Raptors131:113New York Knicks
14.04.2010.
Chicago Bulls101:93Boston Celtics

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!