Zimski sportovi

Cuche spreman, Nadia Fanchini bez ZOI

Antonija Pavlić • nedjelja, 31.01.2010.
Cuche spreman, Nadia Fanchini bez ZOI
Foto: EPA

Najbolji švicarski skijaš Didier Cuche potvrdio je kako će nastupiti na Olimpijskim igrama u Vancouveru, no prvi trening održat će tek u Kanadi. Od olimpijskog sna morala je, pak, odustati Nadia Fanchini, koja je teško stradala u superveleslalomu St. Moritza...

Glasnogovornica švicarske alpske skijaške reprezentacije potvrdila je kako će najbolji švicarski skijaš Didier Cuche nastupiti na Olimpijskim igrama u Vancouveru. "Didier će biti spreman za borbu za medalje u Kanadi. Za operiranu ruku dobit će posebno dizajniranu zaštitu, i siguran je kako će sve dobro funkcionirati."

Na konferenciji za medije u klinici u Zürichu Cuche je prokomentirao: "Morat ću ponešto prilagoditi treninge novonastalnoj situaciji. Na skije neću stati do prvog spustaškog treninga u Vancouveru", otkrio je.

"Siguran sam da ću biti spreman i u Kanadi moći čak i napasti medalju. Tek trebamo vidjeti kako ću točno zaštititi ruku, a vjerojatno ću morati i improvizirati."

Doktor Stephan Schindelre, koji je operirao Cucheov palac, rekao je: "Kosti treba šest do osam mjeseci da potpuno zaraste. No, s umetcima koje ima Didier će se vrlo vjerojatno oporaviti mnogo brže. Za Vancouver će biti djelomično spreman.

No, ono što je Cuche izbjegao dogodilo se Talijanki Nadji Fanchini. 23-godišnjakinja je teško pala u posljednjoj utrci Svjetskoga kupa prije odlaska u Vancouver, St. Moritzu, i morat će propustiti ostatak sezone.

Jedna od većih talijanskih izglednica za medalju u brzim disciplinama izgubila je kontrolu na prilično strmom dijelu staze Carvigilio i nekoliko se puta preokrenula s prikopčanim skijama nakon udarca u vrata. Rezultiralo je to teškim lomom prednjeg križnog ligamenta u oba koljena!

Fanchini će na Olimpijskim igrama zamijeniti 25-godišnja Johanna Schnarf, koja je upravo u St. Moritzu ovoga vikenda ostvarila najbolji rezultat sezone, sedmim mjestom u superkombinaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!