Zimski sportovi

"Ne može ljepše od ovoga"

Borna Rupnik • nedjelja, 31.01.2010.
"Ne može ljepše od ovoga"
Foto: Davor Sajko

Predsjednik Medveščaka, Damir Gojanović, nije skrivao koliko je oduševljen svime što je vidio na Šalati, dok je junak dana John Hečimović istaknuo da nije bilo lako, ali da je želja bila jača od svega...

Medveščakov vikend na Šalati okončan je velikom pobjedom protiv snažnih Vienna Capitalsa. Time je stavljen šlag na tortu susreta kojim su se Medvjedi vratili u svoj nekadašnji dom, a zagrebačkoj publici ponudili još jedan sportski užitak.

"U prvoj smo utakmici na Šalati uzeli bod i osigurali plasman u doigravanje. Danas smo izborili produžetke i pobijedili. Ne može ljepše, nisam mogao ni sanjati da su ovakve utakmice uopće moguće", pričao je poslije slavlja nad Bečanima predsjednik kluba, Damir Gojanović.

Ne tako davno ovakav je događaj djelovao kao znanstvena fantastika: "Svaka je utakmica za mene posebna, ali ova je najposebnija. Nećemo više razmišljati o tome kako je sve izgledalo prije samo godine dana, to je bilo teško razdoblje za klub, no mi smo nastavili vjerovati da možemo napraviti ovakvu priču"

"Zato se ovo i događa, iskreno smo vjerovali da možemo ovo učiniti", dodao je.

Šalatu će Medvjedi sada ostaviti iza sebe i posvetiti se kraju prvenstva i pripremama za doigravanje. "Možemo igrati s Vienna Capitalsima u doigravanju, ali reći ćemo im da je Dom sportova zatvoren i dočekat ćemo ih na Šalati", našalio se Gojanović. "Ipak, radije bih ih izbjegao, kao i Red Bull iz Salzburga. Međutim, igrat ćemo pošteno do kraja i dobit ćemo protivnika kojeg zaslužujemo te se nadam da će ispasti kako treba i da ćemo proći prvi krug", kaže.

"Pričao sam s igračima - s ovakvom publikom sve je moguće", zaključio je Gojanović.

A toj publici u nedjelju je najviše radosti donio John Hečimović. "Bio je red da pobijedimo u jednoj utakmici na Šalati. To smo jako željeli nakon poraza od Villacha u petak. Navijači su opet bili odlični i hvala im na tome", komentirao je.

Bilo je teško: "Nije bilo lako igrati po snijegu. Hladno je, teško je to objasniti, ali igrali smo srcem i to je bilo ključno".

Tijekom dvoboja Medveščaka i Vienna Capitalsa pratilo se i kretanje rezultata u Beču, gdje hrvatski rukometaši ipak nisu uspjeli svladati Francuze. No, Hečimović nije bio među zainteresiranima: "Nisam se u svlačionici raspitivao za rezultat. Ne pratim baš rukomet, ne razumijem se previše u njega".

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!