Zimski sportovi

"Susret nabijen emocijama"

Borna Rupnik • nedjelja, 31.01.2010.
"Susret nabijen emocijama"
Foto: Davor Sajko

Svašta su sretnicima na Šalati ponudili Medvjedi i gosti iz Beča, a trener Ted Sator morao se osvrnuti na visoku razinu prikazane igre. Itekako je ponosan na svoje pulene, i to s razlogom...

"Vidjeli smo jako, jako dobar hokej. Na terenu i izvan njega je djelovalo kao da je doigravanje već započelo", rekao je Medveščakov strateg Ted Sator po završetku fantastičnog ogleda protiv Vienna Capitalsa.

"Susrele su se dvije kvalitetne momčadi, a bilo je od svega pomalo - tučnjave, golova, obrana i pobjede u raspucavanju. Bila je to sjajna predstava i drago mi je da je tako završilo, smatram da su navijači to i zaslužili", obrazložio je Sator svoj stav.

Iako navijače uvijek zanimaju napetosti na ledu, Sator vjeruje da će se ubrzo svi posvetiti prvenstveno igri: "U doigravanju možda neće biti takvih sukoba jer su svi igrači svjesni cijene prelaska određenih granica. Ovaj je susret bio nabijen emocijama, a u doigravanju će ulozi biti znatno veći. Tada si hokejaši neće međusobno dokazivati tko je najjači na taj način".

"Osobno nisam obožavatelj tučnjava. Današnji su igrači toliko brzi, visoki i jaki da fizički obračuni nisu nužni da bi utakmica bila zanimljiva", dodao je.

Podsjetio je i koliko su vrijedni ovi Medveščakovi rezultati: "Vrlo sam ponosan na svoje igrače, to je odlična skupina u svlačionici. Ljudi ponekad ne shvaćaju da smo gotovo cijeli siječanj igrali oslabljeni ozljedama, bolešću i kaznama. Igrali smo s malim brojem igrača, a oni su uvijek smogli snage da daju sve od sebe i izvlače se iz teških situacija"

Nakon Šalate slijede čak četiri susreta u tuđim dvoranama: "Gostovanja u ovoj ligi nikad nisu laka. Već će u Klagenfurtu biti nezgodno. Ali prvo ćemo malo uživati u ovoj pobjedi, a potom se pobrinuti za utorak".

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!