Nogomet

Nakon 15 godina Ayala se vratio kući

Maja Giljanović • srijeda, 03.02.2010.
Nakon 15 godina Ayala se vratio kući
Foto: Sandro Donda

15 godina nakon što je iz River Platea otišao u svijet Roberto Ayala se vratio u Argentinu. Rekordnih 63 puta kapetan Gaučosa napustio je Zaragozu i kao slobodan igrač potpisao za Racing Club iz Buenos Airesa.

Roberto Ayala je posljednju utakmicu u svojoj Argentini odigrao prije desetljeća i pol u majici River Platea i nakon putešestvija za Napoli, Milan, Valenciju i Zaragozu u 37. se godini vratio u Buenos Aires. Rekordnih 63 puta kapetan Argentine (2007. je prestigao Diega Maradonu), koji je u razdoblju od 1994. do 2007. odigrao ukupno 115 utakmica u reprezentativnom dresu i nastupio na tri Svjetska prvenstva, nakon sedam godina provedenih u Valenciji (183 nastupa) i tri u Zaragozi (75) napustio je Španjolsku čistih papira i karijeru odlučio okončati kući u Argentini.

Za svog bivšeg igrača zanimanje je pokazao i River, spominjao se i Independiente, ali Racing je bio najkonkretniji: "Racing je jedini klub koji je otišao dalje od riječi, ostali su bili zainteresirani samo na papiru. Racingu je doista bilo stalo i zato sam tu, motiviran da mu pomognem dosegnuti slavne dane".

Racing je jedan od pet najvećih argentinskih klubova - osnovan 1903. osvojio je 16 naslova prvaka Argentine, jednu Copu Libertadores (1967.) i jedan Interkontinentalni kup (1988.), ali je posljednjih godina pao na niske grane. Lani je u Aperturi jedva izvukao živu glavu i izbjegao ispadanje iz lige, a posljednju je titulu osvojio prije devet godina nakon više od 40 godina frustracija.

Racing je Clausuru otvorio slavljem u prvom kolu protiv Rosarija (3:0), ali je sinoć izgubio u Santa Feu od Colona (1:2) i jedan od najvećih obrambenih igrača u povijesti argentinskog nogometa, koji je u karijeri osvojio olimpijsku titulu (2004. u Ateni) na reprezentativnom planu i u klupskim je bojama bio prvak Argentine (River 1994.), prvak Italije (Milan 1999.), prvak Španjolske (Valencia 2002., 2004.) i pobjednik Kupa UEFA (Valencia 2004.), garancija je svjetlijih dana velikog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!