Tenis

Ljubičićev dragi Francuz

Ivor Krapac • srijeda, 03.02.2010.
Ljubičićev dragi Francuz
Foto: Kristijan Komarica

Iako je iz Australije došao s lakšom ozljedom noge, Ivan Ljubičić nije se dao iznenaditi u prvom nastupu na PBZ Zagreb Indoorsu. Drugopostavljeni hrvatski adut napravio je prvi korak protiv Francuza Arnauda Clementa, kojeg redovito pobjeđuje već gotovo punih šest godina...

Tenisač kojeg voli vidjeti s druge strane mreže i ovog se puta pokazao preslabim za Ivana Ljubičića. Ljubo je u ogled s Arnaudom Clementom na startu zagrebačkog Indoorsa ušao s osam uzastopnih pobjeda u međusobnim susretima i vodstvom od 8-2 u ukupnom omjeru, a za devet u nizu i povećanje na 9-2 pobrinuo se bez gubitka seta, sa 7:6(4) i 6:3.

Bilo je to idealno otvaranje turnira kojeg Ivan pamti po naslovu iz 2006. i finalima u naredne dvije godine. Ovog puta bio je pod upitnikom za nastup zbog ozljede iz Melbournea, no protiv Clementa se nije previše osjetilo da ga nešto muči. Na neke napade 32-godišnjeg Francuza bilo bi teško stići i da je potpuno spreman, dok je sve ostalo prošlo u redu - bio je agresivan, servirao dobro, reternirao solidno, što je bio pretežak izazov za suparnika.

Vezane vijesti

U prvom setu Ljubo je imao priliku i za brži kraj. Kod 3:3 došao je do prvog breaka u meču, no ta prednost trajala je samo jedan gem, da bi u tie-breaku ipak zaključio posao, uz ključni mini-break za vodstvo od 5:3.

Nakon tie-breaka prvog, najvažniji trenutak drugog seta dogodio se već na početku, breakom drugopostavljenog hrvatskog aduta za 2:0, dok je u nastavku Ivan zadržao tu prednost bez većih problema.

Uz 11 asova i solidnih 64 % ubačenog prvog servisa, Ljubo je otplovio u osminu finala u kojoj ga u četvrtak čeka Slovak Lukaš Lacko, 72. na svijetu, s kojim se još nije susretao. Lacko je u prvom kolu u utorak prošao predajom Uzbekistanca Denisa Istomina kod zaostatka od 6:2 i 2:2.

PBZ Zagreb Indoors, 3.2.2010., prvo kolo: Ljubičić (Hrvatska, 2) - Clement (Francuska) 7:6(4), 6:3.

Parovi, prvo kolo: Damm/Polašek (Češka/Slovačka, 3) - Levinsky/Zverev (Češka/Njemačka) 6:7(4), 6:3, 10:8, Becker/Schüttler (Njemačka) - Draganja/L. Zovko (Hrvatska, WC) 7:6(7), 2:6, 10:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!