Zimski sportovi

Predstavljamo: Nina Broznić, skijaško trčanje

Antonija Pavlić • petak, 05.02.2010.
Predstavljamo: Nina Broznić, skijaško trčanje

Sportnet.hr vam predstavlja hrvatske olimpijce u Vancouveru. U nastavku teksta možete pročitati presjek karijere Nine Broznić...

Nina Broznić rođena je 19. veljače 1991. i s 18 je godina jedna od najmlađih članica hrvatske olimpijske delegacije za Vancouver.

Sa sportom se prvi puta upoznala s devet godina, a prije konačnog odabira skijaškog trčanja okušala se u planirenju i koturaljkanju. Nakon završene srednje medicinske škole upisala je Medicinski fakultet Svuečilišta u Rijeci, a najveća joj je želja poslije aktivne sportske karijere biti - fizioterapeutom.

Vezane vijesti

U slobodno vrijeme rado čita - od knjiga s područja psihologije, preko sportske literature do beletristike. Može se pohvaliti odličnim poznavanjem engleskog jezika, a u praktična znanja i vještine dodaje tradicionalnu kinesku akupunkturu i masažu.

Najveća su joj potpora u životu njena obitelj, a posebno brat Andro, koji se također bavi skijaškim trčanjem. Moto kojim se vodi glasi: "Oni koji se penju stepenicama uspjeha nikada ne žale što su ostali bez daha".

Mlada članica TSK "Rijeka-Čavle" u Vancouveru će sudjelovati na svojim prvim ZOI, no iza sebe već ima nekoliko zapaženijih rezultata u juniorskoj konkurenciji. Prošle je godine bila druga na FIS utrci u austrijskom Saalfeldenu, 20. u sprintu na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u poljskom Slask-Beskidyju, te 58. u sprintu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u franucskom Praz de lys Sommand.

Godine 2007. na Igrama mladeži Alpe Jadran u austrijskom Hinterstroderu osvojila je treće mjesto s reprezentacijom te 8. na 5 km pojedinačno. Na prvenstvu Hrvatske, koje se prošlog vikenda održalo u Mrkoplju, osvojila je drugo mjesto u disciplini deset kilometara slobodnim stilom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!