Zimski sportovi

Broznić: "U Vancouver po iskustvo"

Antonija Pavlić • petak, 05.02.2010.
Broznić: "U Vancouver po iskustvo"
Foto: EPA

Nina Broznić bit će jedna od najmlađih članica hrvatske nordijske skijaške reprezentacije na ZOI u Vancouveru. Mlada je juniorka TSK Rijeka-Čavle presretna plasmanom na najveći sportski događaj godine, no većem uspjehu se ipak ne nada.

Jedna od najmlađih članica hrvatske ekspedicije za Zimske olimpijske igre u Vancouveru bit će Nina Broznić. 18-godišnja je trkačica na skijama nastup na ZOI izborila kao najbolje plasirana Hrvatica na listi FIS-a.

"San je svakog sportaša nastupiti na Olimpijskim igrama. Jedna sam od najmlađih i u Vancouver ću ići prije svega skupljati iskustvo", rekla je za riječki Novi list.

"Lijepo je biti nagrađen na ovakav način. Naporno sam trenirala posljednjih godina i rezultati su počeli dolaziti. Drago mi je što sam uspjela ispuniti normu za Olimpijske igre kao juniorka, što nije nimalo lagano, ali ni nimalo često."

Što očekuje u Vancouveru? "Skijaško trčanje je kompleksan sport i zahtijeva iskustvo na velikim natjecanjima. Na Olimpijskim igrama se ipak ne dolazi lako do medalje, pa to ne mogu očekivati. Dat ću maksimum, ali bit ću zadovoljna s bilo kojim rezultatom. U ovoj mi je dobi važno sudjelovati", misli Nina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!