Nogomet

Kranjčar novi izbornik Crne Gore

Mihaela Bradovski • petak, 05.02.2010.
Kranjčar novi izbornik Crne Gore
Foto: Bernard Jurišić

Vijest koja se jutros počela sve više spominjati dobila je poslijepodne svoju potvrdu. Zlatko Kranjčar novi je izbornik Crne Gore nakon što je danas otputovao u Podgoricu i stavio potpis na ugovor...

Crnogorski mediji jutros su pokrenuli priču o Zlatku Kranjčaru kao kandidatu za preuzimanje reprezentacije Crne Gore, a nije trebalo proći puno vremena kako bi se to pokazalo istinitom tvrdnjom.

Bivši hrvatski izbornik jutros je otputovao za Podgoricu gdje je dogovorio posljednje detalje i suradnju s predsjednikom tamošnjeg Nogometnog saveza Dejanom Savićevićem. Cico je u 17 sati odradio konferenciju za novinare i slikao se sa šalom crnogorske nogometne reprezentacije te tako odradio prvu obavezu.

Vezane vijesti

"Prihvatio sam poziv predsjednika Savićevića i s velikim veseljem očekujem početak suradnje. Upoznat sam s momčadi, napravili smo plan rada i nakon ždrijeba u Varšavi odredit ćemo ciljeve", rekao je Kranjčar u obraćanju medijima.

"Volio bih da na ždrijebu dobijemo Hrvatsku jer smatram kako bismo imali šanse jer su to reprezentacije slične kvalitete", dodao je.

Osim Kranjčara u igri su bili Slaviša Jokanović, Slobodan Krčmarević i Ljubiša Tumbaković, no sva trojica su otpali i u posljednji trenutak počela su se spominjati i imena Slovenca Verdenika i crnogorskog stručnjaka na radu u Moskvi Božovića.

Ipak Kranjčar je bio taj koji je sa Savićevićem najlakše dogovorio suradnju i osigurao si angažman nedugo nakon odlaska iz Persepolisa.

Kranjčar je poznato trenersko ime uz kojeg se kao najveći uspjesi vežu odlazak s hrvatskom reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo u Njemačku 2006. godine te naslov prvaka sa Zagrebom u sezoni 2001./2002.

U Crnoj Gori će imati na raspolaganju sjajan mladi napadački tandem Vučinić - Jovetić, a Crnogorci od njega očekuju bolji rezultat nego što je u kvalifikacijama imao Zoran Filipović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!