Tenis

"Bilo je na rubu"

Goran Markuš • petak, 05.02.2010.
"Bilo je na rubu"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon najtežeg meča na ovogodišnjem PBZ Zagreb Indoorsu Marin Čilić zadovoljan je svojom igrom i čvrsto vjeruje da nakon ovog četvrtfinala može ponoviti prošlogodišnji uspjeh i ponovno otići do kraja...

Nakon Ive Karlovića ispred mikrofona sjeo je i današnji pobjednik, Marin Čilić: "Bilo je na rubu. Međutim, očekivao sam da će biti teško. Karlo je odlično servirao, posebice kad sam imao onih pet-šest break lopti na samom otvaranju meča, a u takvom slučaju uvijek je teško pronaći svoj ritam."

"Ipak, kako je vrijeme odmicalo polako sam se uhodao. Nisam srljao već sam mirno odrađivao svoj posao igrajući bez previše ekshibicija, no ponekad upravo je to potrebno da bi mirno priveli susret kraju. Čak niti nakon breaka u drugom setu nisam se smio opustiti jer, siguran sam, Karlo bi se vrlo brzo vratio i sve bi ponovno bilo neizvjesno", poručio je Čilić.

Već treći susret uzastopce Čilić uistinu rutinski privodi svoje mečeve kraju: "Istina, prije je bilo većih problema, no moram priznati da sada imam puno više samopouzdanja. Prije svakog gema, bez obzira je li prvi ili posljednji, zacrtam si neki okvirni plan i toga se pokušavam držati. Na taj način sprečavam lutanje svojih misli i uspijevam duže ostati koncentriran."

Upravo je Ivu sinoć Marin istaknuo kao najveću prijetnju u lovu na još jedno veliko slavlje u Zagrebu: "Istina, Ivo me najviše brinuo. Sigurno niti dalje neće biti lako, no mislim da protiv svakog idućeg protivnika u Zagrebu ishod ću odlučiti ja. Ukoliko budem pravi otići ću do kraja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2010. u 01:35
    to care
    Obrisan korisnik