Rukomet

Čupićevih 19 golova

Ivana Strahija • nedjelja, 07.02.2010.
Čupićevih 19 golova
Foto: Davor Sajko

Naš je rukometni reprezentativac pobjedi svog Gorenja doprinio s 19 golova, što je podvig koji se rijetko viđa.

Nastavljeno je slovensko prvenstvo, pa je i Gorenje Velenje našeg Ivana Čupića odigralo svoj susret s ljubljanskim Slovanom. Slavili su momci iz Velenja, rezultatom 39:30, a čak je 19 pogodaka dao Čupić.

Već je u prvom poluvremenu Čupić dao naslutiti da ga lopta voli ove subote, jer je postigao devet golova iz isto toliko šuteva. Uz pomoć Nateka i Žvižeja, slovenskih reprezentativaca, Čupić je preokrenuo vodstvo kojeg su momci iz Ljubljane držali do 13. minute utakmice. U 29. minuti Gorenje tako ima +7.

U drugom dijelu je Čupić ne srebrni već čini se zlatni, te do 46. minute postiže svoj 19. gol na utakmici. Trener Branko Tamše zaključuje potom da se naš reprezentativac može malo i odmoriti, a kad je do 54. minute razlika za Gorenje narasla na +15, u igru je poslao i ostale mladce, izvadivši vedete iz igre.

Ljubljančani su znali to iskoristiti i serijom od 5-0 smanjiti po njih katastofalni rezultat.

Branko Tamše, trener Gorenja, je nakon utakmice kazao: "Moram reći da smo očekivali mnogo težu utakmicu, igru na nož i pravi derbi. Moji su momci pokazali pravu srčanost, hrabrost i borbenost. Drago mi je što su ozbiljno shvatili ono na što sam upozorio u svlačionici na poluvremenu - da je Slovan sasvim sposoban preokrenuti rezultat i da drugih 30 minuta treba odigrati kao sasvim novu utakmicu", javlja službena internetska stranica Gorenja.

Ivan Čupić je inače po povratku s Europskog prvenstva postavljen i za kapetana momčadi, a u subotu se na najbolji način i zahvalio svojim Osama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.02.2010. u 19:23
    Istina da je Čupić podbacio na EP,ali isto tako vrijeme čini svoje,ozljede godine i ostalo.Ali ostaje žal Za velikim Mirzom Džombom,on je izmislio rukomet za Čupića,pa i Zrnića!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.02.2010. u 00:50
    Haha... E baš si me nasmijao! Haha! Jerry...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.02.2010. u 00:07
    da...da nebi bilo zabune...i Zrnić je klasa...ali Čupić je bolji...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2010. u 22:45
    Ma Čupić je zakon!!! Najbolje hrvatsko krilo..i među najboljim svjetskim...za Zrnića tata.. :) P-)
    Obrisan korisnik
  • irilov07.02.2010. u 14:05
    slazem se da je zrnic ekstra igrac, al reci da je ivan igrac za male utakmice...sori- amaterizam...pa siti se SP u nas...
    irilov