Rukomet

Sesvećanke protutnjale osminom finala

Željko Kubatka • nedjelja, 07.02.2010.
Sesvećanke protutnjale osminom finala
Foto: Axel Heimken

Mlade rukometašice Sesveta nastavljaju sa dobrim igrama i u Kupu Hrvatske za rukometašice, a i ostali favoriti uvjerljivo pobijedili…

Prvoligaški dvoboji u osmini finala Kupa trebali su ponuditi nešto više uzbuđenja od utakmica prvoligaša sa niže razrednim klubovima. Međutim, gotovo svi susreti su završili s visokim pobjedama favorita.

U Zaprešiću su gostovale Riječanke i s pobjedom dokazale da spadaju u sam vrh. Domaće igračice su bile oslabljene ne igranjem Marije Pejčić i Martine Jagić, koje su bile spriječene fakultetskim obvezama. Sanja Džepina (4) je dobila priliku i uz standardno dobru golmanicu Dubravku Bukovinu (16 obrana) bila je bolji dio ekipe. Katarina Ježić (7) i Dina Havić (6) su najviše pružile kod Zameta.

Sesvećanke su ugostile varaždinsku Koku i poslale ih kući s 20 golova minusa. Bila je to od početka neravnopravna borba s puno boljom igrom domaćih rukometašica. Josipa Nuić i Gordana Pavlek su bile prvi strijelci Sesveta sa šest postignutih golova. Iva Tomašek je postigla sedam za Varaždinke. Četvrfinale Kupa za Sesvećanke je do sada njihov najveći uspjeh i bude li malo sreće u ždrijebu mogle bi se plasirati i u završnicu Kupa.

Golmanice Lokomotiva su briljirale u Đurđevcu. Simona Hajduk je imala 11 obrana, a Jelena Piršl je 16 puta bila uspješna. Rukometašice Nature Agro su postigle samo četiri gola u prvom poluvremenu, a Lokosice 28 što sve govori o snazi ekipa. Aneta Peraica je bila najefikasnija rukometašica na terenu s 12 golova.

I u Đakovu su domaće rukometašice u prvom dijelu postigle samo pet golova, dok su Puljanke uspjele 30 puta savladati đakovačke golmanice. Arena do kraja dodaje sedamnaest golova i ukupno ih postižu 47. Podravka je gostovala u Splitu i posije prvog dijela imala samo šest golova prednosti (16:10). U drugom, nešto više živosti i konačna pobjeda s +21 u kojoj je Maja Zebić postigla osam golova.

U nedjelju 14. veljače odigrat će se i preostala dva para osmine finala Kupa Hrvatske. U Osijeku i Umagu se prvo u subotu igraju prvenstvene utakmice a u nedjelju utakmice Kupa.

Kup Hrvatske za rukometašice, osmina finala:
PAN Đakovo – Arena 15:47
Dalmatinka – Trešnjevka 22:34
Natura Agro – Lokomotiva 12:43
EMC Split – Podravka Vegeta 17:38
Sesvete Agroproteinka – Koka 38:18
Izgradnja Zaprešić – Zamet 24:29

nedjelja, 14. veljače:
Osijek CO – Trogir
Umag – Tvin Trgocentar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!