Nogomet

Engleska i Wales raduju se derbijima

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.02.2010.
Engleska i Wales raduju se derbijima
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nedjeljni ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine reprezentaciji Engleske ovoga puta nisu donijeli Bilićevu momčad, no na noge će im Crna Gora s novoizabranim Zlatkom Kranjčarom. Engleski izbornik Fabio Capello skupinu je opisao kao srednje jaku...

Englezi će snage odmjeriti sa Švicarskom, Bugarskom, Walesom i Crnom Gorom u skupini u kojoj samo pobjednik može vidjeti Poljsku odnosno Ukrajinu. "Crna Gora, Bugarska i Švicarska su stvarno dobre reprezentacije, a susret protiv Walesa bit će moj prvi derbi u ulozi engleskog izbornika", poručio je nakon ždrijeba Capello.

Iako u svojoj skupini vidi dovoljno opasnosti koje pozivaju na oprez, priznao je da skupina A koju s prvog mjesta predvodi Njemačka, zatim Turska, Austrija, Belgija, Kazahstan i Azerbajdžan puno teža.

Izbornik Walesa John Toshack smatra kako će dvoboji protiv Engleske prije svega razveseliti navijače. "S njima imamo dugu povijest, a ovo nam je idealna prilika da pobijedimo starog rivala. Poznajem Capella jako dobro, a posebno će mi zadovoljstvo biti isprobavanje naših talentiranih mladih igrača. Bugarska, Crna Gora i Švicarska sve mogu do drugog mjesta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!