Zimski sportovi

Romören zamalo ostao bez OI

Edvard Burić • utorak, 09.02.2010.
Romören zamalo ostao bez OI

Björn Einar Romören, norveški reprezentativac u skijaškim skokovima zamalo je ostao bez nastupa na predstojećim Olimpijskim igrama. I to na kakav način...

Romören je na zaletištu ostao posljednji i o njegovom skoku je ovisilo hoće li momčadska pobjeda otići u Norvešku ili ostati u Njemačkoj. Norvežanin je skočio, ostao na 130 metara i slavlje domaćih navijača je moglo početi (natjecanje se održavalo u njemačkom Willingenu u sklopu Svjetskog kupa).

To je jako razljutilo Romörena koji je bijesno udario rukom u stijenu koja je bila pokraj njega i tako slomio prst na lijevoj ruci. Ipak, liječnici su brzo reagirali i manjim operativnim zahvatom osposobili Romörena te će vrlo vjerojatno moći nastupiti u Kanadi.

Norveška će u Vancouveru braniti momčadsku broncu iz Torina od prije četiri godine, a u njihovoj reprezentaciji se nadaju napraviti i korak više. Ekipno natjecanje je na rasporedu 22. veljače, a natjecanje za skijaše skakače počinje 13. veljače skokovima na srednjoj skakaonici.

Romören je skakač koji drži najduži skok svih vremena, a postignut je na slovenskoj Planici i iznosi nevjerojatnih 239 metara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!