Nogomet

"Wales ima šanse protiv Engleske"

Borna Rupnik • utorak, 09.02.2010.
"Wales ima šanse protiv Engleske"
Foto: EPA

Među odličnim dvobojima koje bi mogla ponuditi skupina G kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine ističu se i oni Walesa i Engleske. Naboj će u tih 180 minuta biti golem...

Premda su Englezi izraziti favoriti za osvajanje prvog mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini za plasman u Poljsku i Ukrajinu, Velšani se ne libe izjaviti da im planiraju ozbiljno pomrsiti račune.

"Naravno da Wales ima šansu pobijediti Englesku", smatra bivši kapetan reprezentacije i jedan od ponajboljih velških nogometaša u povijesti, Gary Speed, ujedno i rekorder po broju nastupa za Wales.

Vezane vijesti

"Da smo izvukli Španjolsku, Francusku, Njemačku ili Italiju ne bih bio toliko siguran. Međutim, radi se o Engleskoj, a to je pravi derbi - to znači da je sve moguće", računa Speed na posebnu motivaciju svojih sunarodnjaka.

Speed vjeruje da je plasman na Europsko prvenstvo realan cilj pomlađene velške ekipe, bez obzira na ugled Švicarske, Bugarske ili Crne Gore: "Mnogi su naši igrači nastupili za mladu reprezentaciju koja je zamalo pobijedila engleske vršnjake. Sjajna su grupa, a izbornik Toschak s njima prikazuje lijep nogomet".

"Budemo li na pobjeđivali na svom terenu te uzmemo li poneki bod na gostovanjima ambicije će postati stvarnost. U proteklim smo kvalifikacijama dobivali samo kada se to nije očekivalo i to moramo promijeniti", nastavio je Speed.

"Okršaji s Engleskom bit će veliki, ali u prošlosti smo dobivali i teže skupine od ove", zanimljivo je zaključio velški nogometaš.

Wales je posljednje veliko natjecanje okusio 1958. godine, kada je nastupio na Svjetskom prvenstvu, a novu generaciju nogometaša predvode Aaron Ramsey, Gareth Bale i Jack Collison.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!