Zimski sportovi

Predstavljamo: Danko Marinelli

Antonija Pavlić • srijeda, 10.02.2010.
Predstavljamo: Danko Marinelli

Sportnet.hr vam predstavlja hrvatske olimpijce. Sljedeći je na redu alpski skijaš Danko Marinelli...

Danko Marinelli rođen je 30. svibnja 1987. godine u Rijeci. U rodnome je gradu završio Salezijansku klasičnu gimnaziju, a trenutačno je student druge godine Pomorskog fakulteta u Rijeci - smjer "Logistika i menadžment u pomorstvu i prometu".

Skijanjem se počeo baviti s osam godina u SK Rijeka, a prvi su mu treneri bili Mladen Bezjak i Rajko Šamšal, otac njegovog reprezentativnog kolege Dalibora. I danas se o njegovoj karijeri brine stariji Šamšal, a za pripremu skija zadužen je Danijel Andesilić.

Premijerni trijumf na skijama ostvario je u Gorenje CroSKI kupu, a do sada je prikupio još tri veleslalomske pobjede, te četiri plasmana na postolje u FIS utrkama. Nastupio je na ZOI u Torinu, no nije ostvario značajniji rezultat.

U budućnosti planira postpuno povećanje konkurentnosti u Svjetskome kupu, te završavanje fakulteta. Za sebe kaže da je pošten, uporan, radišan i strpljiv, no ponekad pomalo lijen i neuredan.

U prošlosti se bavio, a i sada ih radio zaigra, nogometom i orijentacijskim trčanjem, hobi mu je curling, a u slobdno vrijeme služa glazbu i čita. Najdraža mu je knjiga Dnevnik Nicka Twispa, a od glazbenika iznimno cijeni Gibonnija, Tonija Cetinskog i Dina Dvornika.

Uživa u dobroj hrani - ponajprije janjetini i odmoru na hrvatskoj jadranskoj obali, san mu je osvajanje olimpijske medalje, a sportski uzor košarkaš Dražen Petrović. Aktivno se služi engleskim i talijanskim jezikom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!