Zimski sportovi

Predstavljamo: Matea Ferk

Antonija Pavlić • srijeda, 10.02.2010.
Predstavljamo: Matea Ferk
Foto: Dejan Popek

Sportnet.hr vam predstavlja hrvatske olimpijce. Sljedeća je na redu alpska skijašica Matea Ferk...

Matea Ferk rođena je 8. lipnja 1987. godine u Rijeci. Prve skijaške korake napravila je sa samo tri godine na Platku, a i danas je članica SK Rijeke.

22-godišnja se hrvatska B reprezentativka tokom cijele karijere bori s težim i lakšim ozljedama, no ne želi pokleknuti i odustati od sporta kojeg toliko voli. U tome joj mnogo pomažu i kolege i kolegice iz reprezentacije, ali i serviser Slaven Ružić, te trener Slaviša Weiner.

U slobodno vrijeme uživa u čitanju i slušanju glazbe. Izuzetno cijeni portugalskog spisatelja Paola Coelha i njegovo djelo Alkemičar, dok s druge strane rado sluša američku rock grupu Red Hot Chilly Peppers.

Sportski joj je idol najbolja hrvatska alpska skijašica svih vremena Janica Kostelić, a pored skijanja se voli baviti i hokejem na ledu.

Nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru bit će joj drugi u karijeri. U Torinu je nastupila u obje tehničke discipline, no niti jednom nije uspjela vožnju privesti kraju. Od većih dosega valja izdvojiti 5. slalomsko mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u kanadskom Mt. St Anne 2006. godine, te 12. veleslalomsko mjesto na nacionalnom prvenstvu u Innerkremsu, također 2006.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!