Zimski sportovi

Predstavljamo: Tea Palić

Antonija Pavlić • srijeda, 10.02.2010.
Predstavljamo: Tea Palić
Foto: Kristijan Komarica

Sportnet.hr vam predstavlja hrvatske olimpijce. Sljedeća je na redu alpska skijašica Tea Palić...

Tea Palić rođena je 29. travnja 1991. godine u Zagrebu. Učenica je četvrte godine Opće gimnazije Birotehnika i članica SK Medveščak.

Prvi trener, odnosno učitelj skijanja, bio joj je Robert Šterpin, a danas funkciju njenog trenera i servisera obavlja Seny Sever.

Najdraže joj je skijalište ono na kojem je učinila prve korake na snijegu - Sljeme, a najdraža utrka slovenska Škofja Loka. Već je kao mlada sportašica ostvarila solidne nastupe na juniorskim prvenstvima, te nekoliko postolja u FIS utrkama - 2008. je bila 3. u norveškom Bjorli, a 2009. druga u slovenskom Krvavcu, oba puta u veleslalomu. Prvu pobjedu ostvarila je u sezoni 98./99. na Gorenje pokalu.

18-godišnja hrvatska B skijaška reprezentativka veoma je predana radu i želi uspjeti u životnom pozivu koji je odabrala - skijanju. Voli badminton i koturaljkanje, rado čita, a služi se engleskim i njemačkim jezikom.

Ponekad je tvrdoglava i uporna, ali je najjača kada je najteže. Voli izazove, no smatra da je nedovoljno agresivna. Životni joj je moto: "Ništa ne ostavljaj za sutra".

Najradije služa pop i r'n'b glazbu, a mnogo i čita - najdraža joj je knjiga Harry Potter, autorice J. K. Rowling. Sportski joj je idol najuspješnija hrvatska olimpijka i jedna od najboljih sportašica alpinki na svijetu svih vremena - Janica Kostelić.

Tea će u Vancouveru upisati prvi nastup na Olimpijskim igrama, a velika joj je želja jednom na njima i pobijediti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!