Zimski sportovi

Predstavljamo: Sofija Novoselić

Antonija Pavlić • srijeda, 10.02.2010.
Predstavljamo: Sofija Novoselić
Foto: Kristijan Komarica

Sportnet.hr vam predstavlja hrvatske olimpijce. Sljedeća je na redu alpska skijašica Sofija Novoselić...

Sofija Novoselić rođena je 18. siječnja 1990. godine u obitelji oca Jurija, glazbenika, majke Maje, novinarke i spisateljice, te bake i djeda prevoditelja.

Na skije je prvi puta stala s pet godina, kada ju je otac, inače član poznatog zagrebačkog rock sastava Psihomodo pop, odveo na Tuškanac, na skijanje s malim, plastičnim skijama. Tri godine kasnije priključila se SK Medveščak i tako je počela njena skijaška priča. Prvi su joj treneri bili Lažo i Mika, a sada ju, kao i Mateu Ferk, trenira Slaviša Weiner.

20-godišnja hrvatska B reprezentativka u slobodno vrijeme sluša glazbu (uglavnom rock i reggae) i pokušava uživati u svemu što radi, a skijanje joj trenutačno u životu zauzima vodeće mjesto. Završila je osnovnu školu Miroslava Krleže, te VIII. Gimnaziju Tituš Brezovački, a u budućnosti želi ostati u sportu kao fizioterapeutkinja.

Smatra se tvrdoglavom osobom koja voli puno pričati, ali ponekada i veoma lijenom. U životu pokušava uživati u svemu što čini, a uz profesionalno skijanje privlače ju plivanje, te kraljica svih sportova, atletika.

Prilično ju uznemiravaju gužve, voli jesti sladoled, a najljepša zemlja za odmor joj je Kuba. Aktivno se služi engleskim i veoma malo njemačkim, a divi se Bodeu Milleru i Bobu Marleyju. U karijeri se želi baviti onime što voli, postati vrhunska skijašica i osvojiti puno medalja. Najdraža su joj skijališta Sljeme i olimpijski Whistler, a utrke Ratschings i La Scara.

Od važnijih rezultata valja izdvojiti njenu veleslalomsku pobjedu na FIS utrci u slovenskom Krvavecu 2007. godine, 9. slalomsko mjesto na nacionalnom prvenstvu u Innerkremsu, 3. poziciju na veleslalomu u Jacai na Festivalu europske mladeži (EYOF), te 27. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Areu 2007. (slalom).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!