Rukomet

"Pritisak je bio strašan"

Željko Kubatka • srijeda, 10.02.2010.
"Pritisak je bio strašan"
Foto: Davor Sajko

Za Sportnet.hr dva mlada hrvatska reprezentativca pričaju o svom iskustvu s Eura, kao i o svom uvrštavanju u najbolje igrače na europskoj smotri…

Nakon utakmice u Osijeku teškom mukom smo uzeli dogovorene izjave Jakova Gojuna i Manuele Štrleka jer su brojne obožavateljice čekale u redu na slikanje sa najboljim lijevim krilom i najboljim obrambenim igračem Europskog prvenstva.

Igrači Zagreba i pogotovo hrvatski reprezentativci su dobili veliki i zasluženi pljesak pune dvorane Zrinjevac nakon premijer ligaške utakmice s Osijekom. Međutim, Manuel Štrlek i Jakov Gojun su pobrali najveću pažnju medija i gledatelja poput nekih hollywoodskih zvijezda i nije bilo lako obaviti suvisli razgovor s njima. Mladi rukometaši po godinama, ali ne i po rukometnom stažu, strpljivo su odradili fotografiranje sa Slavonkama, nakon čega su odgovarali na pitanja uvijek znatiželjnih novinara.

Kontaktirali smo njemačku legendu Stefana Kretzschmara, legendarno krilo Magdeburga i njemačke reprezentacije, i evo što je on rekao o Štrleku: "On je stvarno dobro krilo sa nekim stvarno dobrim trik-šutovima, jako brz i može jako visoko skočiti. Bio je jedan od najbolji lijevih krila na Europskom prvenstvu."

Komentar Europskog prvenstva?

Manuel Štrlek: "Pokazali smo da smo prava momčad, iako smo bili najmlađa reprezentacija došli smo do polufinala i osvojili srebrnu medalju. Budućnost je pred nama i naše vrijeme tek dolazi."

Jakov Gojun: "Napravili smo dobar rezultat, drugi smo. Presretan sam zbog srebrne medalje."

Je li moglo bolje protiv Francuske?

Jakov Gojun: "Francuzi su trenutno ispred nas, iskusniji su, ali ćemo ih jednog dana sigurno dostići, iako smo ih i u finalu imali i mogli smo ih pobijediti. Pokazali su da su trenutno bolji i mora im se to priznati."

Možete li komentirati EHF-ov izbor najboljih sedam?

Manuel Štrlek: "Moram priznati da sam jako iznenađen što sam izabran za najbolje lijevo krilo. Nadam se da ću na idućim prvenstvima opravdati ovaj izbor."

Jakov Gojun: "Po meni trebalo je biti mjesta za Balića i Alilovića, ali nisam ja tu da biram…"

Negdje sam pročitao da Vam je Stefan Kretzschmar uzor, a što je sa hrvatskim rukometašima?

Manuel Štrlek: "Da on mi je uzor i zbog toga što je igrao na lijevom krilu i do sada ga nitko nije dostigao. Kod hrvatskih igrača najviše mi se sviđa kako je igrao Patrik Ćavar.

Jeste li osjetili medijski pritisak tijekom Eura?

Manuel Štrlek: "Da, sigurno i ne samo medijski, već i cjelokupne javnosti. Uvijek se očekuje od hrvatske reprezentacije da uzme medalju čemu smo i sami krivi jer smo bili uspješni na prijašnjim prvenstvima."

Jakov Gojun: "Bio je strašan pritisak medija, i meni osobno nije bilo lako, ali mi je drago da smo ih sve uvjerili da možemo i da zaslužujemo to što smo osvojili."

Može li mlada generacija već u Švedskoj donijeti dobar rezultat?

Manuel Štrlek: "Sigurno da može, pa već smo sada pokazali da se možemo nositi s najjačima."

Jakov Gojun: "Sigurno da možemo, bit ćemo godinu dana stariji i iskusniji, trebamo se dobro pripremiti kao što smo se pripremili za Austriju i sve će biti OK."

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!