Nogomet

Zadovoljstvo odrađenim pripremama

Ivana Jurica • srijeda, 10.02.2010.
Zadovoljstvo odrađenim pripremama
Foto: Ivana Jurica

Mjesec dana priprema je iza nogometaša Šibenika, ostalo je još samo završnih deset dana pred gostovanje Zadra na Šubićevcu u prvom kolu proljetnog dijela sezona. A nakon dužeg vremena na Šubićevcu je sazvana press konferenciju na kojoj su o tijeku priprema govorili trener Branko Karačić i član Uprave Željko Dulibić.

Ozljede su, na sreću, zaobišle Šibenčane u ovozimskim pripremama i to je ono što Karačića zasigurno veseli. Ne veseli ga, pak, činjenica, što je ostao bez dvije dogovorene pripremne utakmice. U tjednu kad su se trebale odigrati Šibenik je bio pod suspenzijom, ali i da nije teško bi se te utakmice odigrale budući da su vremenski uvjeti bili izrazito teški.

"Ono što smo isplanirali s našim kondicijskim trenerom Cinottijem smo vrlo kvalitetno odradili. Važno je da nije bilo ozljeda, osim problema koje je imao mladi Jordan. U pripremnim utakmicama ostvarili smo pet pobjeda i jedan remi, a ti nam rezultati daju za pravo da se nadamo da ćemo i na proljeće biti jednako uspješni. Moram priznati kako me i malo strah što smo već sada na takvoj razini forme" - kaže Karačić.

I vodeći ljudi kluba zadovoljni su poslom odrađenim na pripremama. "Radilo se krvavo, nije bilo baš nikakvih problema na pripremama. Mogu reći da su ovo vjerojatno najbolje pripreme koje smo odradili" - kaže član Uprave Željko Dulibić.

A na drugom dijelu priprema u Medulinu suigračima se priključio i Ermin Zec, koji ni ovoga puta nije uspio realizirati transfer u inozemstvo. Iako se kroz medije provlačilo da je Šibenik odbio ponudu Dinama veću od milijun i pol eura u srijedu je to demantirao Dulibić: "Neka gospodin Mamić kaže kad je nama nudio milijun i pol eura? On je to izjavio u novinama i čovjek koji te novine čita to je, dakle, mogao pročitati. Da je nama nudio više od milijun i pol eura, to jednostavno nije točno, on to nije nudio. Iako se u medijima spominjalo i da Hajduk želi Zeca, oni u niti jednom trenutku ništa nisu nudili."

A Dulibić tvrdi da prave ponude za Zeca zapravo nije ni bilo: "Tresla se brda rodio se miš. Brojne menadžerske agencije su pokazale interes, ali pravih ponuda nije bilo. Osim ponude jednog turskog kluba, ponude koja nije zadovoljavala ni Zeca ni nas. Jer i Zec i njegov menadžer su na početku mislili da je problem kod nas, da smo izvisili preveliku cijenu, međutim, kad su sami pokušali (a transfer se dijeli 50-50), vidjeli su da pravog interesa nema. Neki klubovi su se javljali za posudbu, međutim, to je preveliki rizik za igrača i on na to nije pristao. Jer na taj način ako ne prođeš posudbu više nisi igrač i onda je bolje ostati u Šibeniku, ponoviti odličnu sezonu i pokušati ponovno na ljeto kad se realiziraju pravi transferi."

I dok na jednom polju ostanak Zeca može donijeti mnogo u rezultatskom smislu, s druge strane otvara i problem financija. Računalo se da će se transferom Zeca riješiti puno toga, ali sada je na vodstvu kluba da pronađe druge načine kako bi momčad koja na terenu postiže odlične rezultate mogli adekvatno pratiti. O tome Dulibić kaže: "Dugovi prema igračima nisu strašni, ima klubova koji su u puno goroj situaciji. Od igrača i stručnog stožera smo dobili sve ono što se u sportu od sportaša može dobiti, profesionalno izvršavanje obaveza, vrhunski rezultat . S druge strane, mi sad moramo obaviti svoj dio zadatka. S tim u vezi smo se i sinoć našli, postoje naznake da ćemo to moći ispratiti."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!