Košarka

"Zaslužujemo barem jednu"

Ivor Krapac • srijeda, 10.02.2010.
"Zaslužujemo barem jednu"
Foto: Kristijan Komarica

Triput su imali manju ili veću priliku, ali i treći put nije završilo po željama košarkaša Cibone. Momčad Velimira Perasovića je u trećem nastupu u euroligaškom Topu 16 doživjela još jedan poraz, a trener Cibosa je nakon Olympiacosa izrazio nadu da će se u preostala tri kola negdje otvoriti...

Malo toga može se prigovoriti Ciboninim igračima nakon 40 minuta u Pireju. Napravili su praktički sve kako je trebalo - osim što nisu pobijedili. Olympiacos je u tijesnoj završnici pokazao dovoljno da na domaćem terenu slavi sa 78:75, a u svim dosadašnjim ovosezonskim euroligaškim nastupima u Dvorani mira i prijateljstva, nitko im nije bio tako blizu.

"Igrali smo u gostima kod jedne od najboljih momčadi u Euroligi i izgubili tek u posljednjim sekundama. Došli smo ovdje odigrati pametno i čvrsto i to nam je uspjelo", osvrnuo se Velimir Perasović na 40 minuta u kojima je njegova momčad namučila puno skupljeg suparnika, koji ima igračku kvalitetu vrijednu napada na Final Four.

"Ponosan sam na svoje igrače, naporno rade i trude se bez obzira na sve probleme i prepreke koje nas prate. Želimo uzeti barem jednu pobjedu u Topu 16, mislim da to i zaslužujemo", dodao je Peras.

Panagiotis Giannakis, čovjek na Olympiacosovoj klupi, nije imao ugodnu večer, kao što je i priznao nakon utakmice.

"Cibona ovdje nije imala ništa za izgubiti, upravo zbog toga su i zabijali neke teške šuteve. Ovo nije bila jednostavna situacija za nas, no na kraju smo dobili jer smo dovoljno dobro izdržali pritisak izjednačene utakmice i nervozu koju je za sobom ostavio poraz od Maroussija", kazao je trener domaćina, prisjetivši se prošlotjednog poraza u derbiju kola grčkog prvenstva.

Hrvatski reprezentativac Nikola Vujčić, koji je sa 16 poena i šest skokova pomogao "Crvenima" na putu do pobjede, istaknuo je da se potvrdilo ono što je predviđao: "Znao sam da Cibona ima momčad s karakterom i da ovdje ne dolazi izgubiti, zaslužuju respekt zbog toga što se bore bez obzira na probleme koji ih prate".

"Što se nas tiče, ovo je važna pobjeda, a sada moramo dobiti i u Zagrebu. Nije lak zadatak, no četvrta pobjeda praktički bi nam osigurala prvo mjesto u skupini", dodao je Vujo.

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Olympiakos78:75Cibona
Baskonia71:82Himki
1Olympiakos 51+32
2Baskonia 33-6
3Himki 33-11
4Cibona 15-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Olympiakos78:75Cibona
Baskonia71:82Himki
1Olympiakos 51+32
2Baskonia 33-6
3Himki 33-11
4Cibona 15-15

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.02.2010. u 11:03
    dobit ce doma himki i to je previse neka se skoncentriraju na nlb i neka to osvojimo ove sezone a sljedecu sezonu uz malo vise novca korak vise u europi..al s time da peras mora ostat
    Obrisan korisnik