Vodeni sportovi

Marković opet u reprezentaciji

Maja Giljanović • četvrtak, 11.02.2010.
Marković opet u reprezentaciji
Foto: Sandro Donda

Izbornik Ratko Rudić objavio je popis igrača za utakmicu 4. kola kvalifikacija za završnicu Svjetske lige. Hrvatska 23. veljače u Varaždinu igra protiv Makedonije, a za nastup vodeće protiv posljednjeplasirane reprezentacije u Skupini B konkurira 16 igrača.

Izbornik Ratko Rudić prvi je put u ovogodišnjem ciklusu kvalifikacija Svjetske lige pozvao više igrača Juga nego Mladosti. U Makedoniju u Skoplje Rudić je vodio četvoricu iz Juga i četvoricu iz Mladosti, a šest Dubrovčana i šest Zagrepčana su i dočekala Rusiju u Makarskoj i gostovala u Pireju protiv Grčke.

Ovog puta uteg na vagi Juga je Pavo Marković koji se nakon godinu dana odsustva zbog teške ozljede ramena - propustio je junak hrvatskog naslova svjetskih prvaka 2007. u Melbourneu (22-godišnjak je bio strijelac oba naša gola protiv Mađarske u produžecima) i Svjetsko prvenstvo ljetos u Rimu (srebro) i lanjsku Svjetsku ligu (srebro) - vratio u reprezentativnu kapicu.

Vezane vijesti

Uz vanjskog Markovića iz Juga su pozvani i bekovi Andro Bušlje i Paulo Obradović, vanjski Miho Bošković, Maro Joković i Sandro Sukno te sidrun Nikša Dobud, a Mladost predstavljaju golmani Ivo Brzica i Josip Pavić, bek Ivan Buljubašić, vanjski Frano Karač te centri Igor Hinić i Petar Muslim.

Vanjski Samir Barać i centar Ivan Krapić brane boje Primorja, a vanjski Ivan Perić splitskog Jadrana. U odnosu na prošlu utakmicu s popisa su otpali Ivan Bebić (Jadran HN) i Luka Lončar (Mladost), a vratili su se Barać i Karač.

Hrvatska nakon tri kola zauzima prvo mjesto u Skupini B. U Skoplju smo Makedoniju pobijedili 9:7, Rusija je platila u Makarskoj 12:7, a u Pireju smo osvojili bod i izgubili nakon peteraca (16:17). Makedonci su izgubili i u Grčkoj (6:8) i od Rusije u Skoplju (3:4) i zacementirani su na posljednjem mjestu iza naših sedam, ruskih šest i grčkih pet bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.02.2010. u 14:08
    odlično primjećeno, ovo za broj jugaša i mladostaša. vidjet ćemo još koliko će ih na kraju bit u 13, ali mislim da će i tada jugaši bit brojniji. zamolio bi da ne koristite termin napadač, jer su to nametnuli loši novinari koji ne poznaju vaterpolo. nema napadača u vaterpolu, puno je bolje napisat... [više na forumu]
    Obrisan korisnik