Košarka

Iskorak Maccabija i Montepaschija

Borna Rupnik • četvrtak, 11.02.2010.
Iskorak Maccabija i Montepaschija
Foto: EPA

U potpuno neizvjesnoj skupini F drugog kruga euroligaškog natjecanja do drugih su pobjeda, uz nekoliko briljantnih pojedinačnih partija, na svojim terenima došli izraelski Maccabi i talijanski Montepaschi...

Sve su četiri momčadi u skupini F u treće kolo ušle s omjerom 1-1 te je domaćinima bilo posebno važno ne izgubiti vrijedne bodove. To im je protiv itekako zahtjevnih suparnika naposljetku i pošlo za rukom.

Maccabi se suprotstavio turskom Efes Pilsenu i slavio rezultatom 72:62. Na krilima bivšeg igrača Cibone, Alana Andersona, poveli su s deset koševa viška već u prvom dijelu susreta, no Turci su imali snage za jedan povratak u igru.

Nemir na turskoj klupi

Zanimljivu su scenu tijekom utakmice priredili Igor Rakočević i njegov trener Ergin Ataman. Nezadovoljan Atamanovom odlukom da ga povuče na klupu, Rakočević je uz bujicu nelijepih riječi na njegov račun reagirao vrlo burno i zamalo se fizički sukobio s njime.

Slobodnim bacanjima Daniela Santiaga u 31. minuti čak su i poveli (53:51), ali Maccabi je u 35. minuti napravio presudnu seriju 6:0 i sačuvao svoje vodstvo do samog kraja. Anderson je 23 koša ubacio bez promašaja za dvicu (8/8), uz 9 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte.

Charles Smith bio je prvi strijelac Efes Pilsena s 15 koševa, dok je naš Mario Kasun za četiri minute provedene na parketu ubacio dva koša i uhvatio jednu loptu.

Montepaschi je do pobjede nad Real Madridom došao na gotovo identičan način. Premda su Španjolci vrlo dobro otvorili utakmicu - a i Ante Tomić je zaigrao u početnoj petorci - stroj iz Siene već je do kraja prve četvrtine stvorio dvoznamenkastu razliku (26:16).

Svoje su vodstvo Talijani čuvali sve do 29. minute, kada se Real solo dionicom Rimantasa Kaukenasa primaknuo na samo poen zaostatka (58:57). Isto je pokušao i Darjuš Lavrinovič šest minuta prije kraja, kada je vlastoručno smanjio na 68:66, no potom su pogodili Denis Marconato, Romain Sato te Terrell McIntyre i završili priču u Sieni.

Upravo je McIntyre bio prvo ime Montepaschija s 24 koša (od čega šest trica) i 11 dodavanja. Real Madrid predvodili su Lavrinovič (24 koša, 6 skokova) i Kaukenas (21 ubačaj), a Ante Tomić dobio je ukupno 15 minuta te postigao četiri koša (šut 2/3) i imao jedan skok i jednu ukradenu loptu.

Euroliga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Maccabi Tel Aviv72:62Anadolu Efes
Montepaschi Siena83:76Real Madrid
1Maccabi Tel Aviv 42+21
2Real Madrid 33+3
3Montepaschi Siena 33-16
4Anadolu Efes 24-8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Maccabi Tel Aviv72:62Anadolu Efes
Montepaschi Siena83:76Real Madrid
1Maccabi Tel Aviv 42+21
2Real Madrid 33+3
3Montepaschi Siena 33-16
4Anadolu Efes 24-8

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!