Nogomet

Kijevu pripao derbi

Mario Jurić • nedjelja, 14.02.2010.
Kijevu pripao derbi

U derbi susretu 17. kola 1. HMNL koji se igrao u Kninu Kijevo je pred gotovo 300 gledatelja savladalo drugoplasiranog Inera rezultatom 7:4. Domaća momčad trenera Robertina Jelovčića puno bolje je otvorila utakmicu. Brzonogi Palavra i Protega bili su prava nevolja za goste, posebice za "teže" Dubovca, Klarića...

Već na poluvremenu nazirao se pobjednik jer je na semaforu svijetlilo 5:1. No, tako nije mislio strateg Inera Renato Čupić koji je s igračem-vratarom stigao do 5:4 i imao prigodu za poravnanje. Više od toga se nije moglo jer su dvije nove individualne greške Jurjevića i Gudelja Velage razriješile dileme za veliko slavlje Kijeva. Ozaren je bio sportski direktor domaćih Rimac zbog ove pobjede, ali i dopadljive igre njegove momčadi.

Petrinjčica u srazu s Nacionalom nije mogla do bodova nade. Gosti su ovom pobjedom od 4:1, uz poraz Inera, čvrsto prigrlili startnu jedinicu pred play-off. Do poluvremena domaćin je držao priključak s liderom prvenstva, dok su sredinom drugog dijela novopristigla pojačanja Grcić i Šimurina svojim pogocima zaključili susret.

Splitski Mejaši nisu uspjeli srušiti neugodnu tradiciju poraza nad Uspinjačom u Zagrebu. Kod vodstva Uspinjače od 2:1 Splićani su imali prigode za poravnanje koje nisu iskoristili te ih je stigla kazna u zadnje dvije minute kada je Penava dva puta poentirao, a ujedno je u ovom susretu bio trostruki strijelac. Ljuti su bili gosti na sudački par Ćosić - Jelić iz Varaždina, smatrajući da su "navlačili" u presuđivanju prekršaja u korist domaćih.

Torcida Guliver Energija bila je u maloj krizi rezultata do sraza s Osječanima, što se pokazalo i u ovom ogledu. "Torcidaši" su doslovno "isčupali" pobjedu koja im daje mir i prekid crne serije, iako su vodili s velikih 3:0, gosti se nisu predavali nego su presingom stigli do konačnih 4:3 46 sekundi do kraja susreta. Tu je bio kraj njihova učinka pa će kući bez bodova, ali s uvjerenjem da su mogli više.

Vrgorčani su u vrućoj atmosferi uz pomoć 500 grlatih gledatelja došli do značajne pobjede na krilima raspoloženog Duška Martinca. Prvi pogodak Vrgorca njegovo je djelo već u prvoj minuti, dok je do poluvremena vodstvo povećano pogotkom Maida Ramića. Gosti su uspjeli smanjiti preko Lalića, ali sa dva nova pogotka vrgorčani su došli do sigurne pobjede. Još će se dugo vremena prepričavati pogodak Duška Martinca koji je "škaricama“ naciljao rašlje.

U splitskom derbiju slavio je Split Brodosplit inžinjering koji je imao apsolutnu nadmoć u prvom dijelu te zatim i poveo sa 2:0 preko Tomičića i Jurasa. Goste je na vratima spašavao "čudesni“ Luketin, a vratio u igru Perišić lijepim pogotkom i kada je gol za poravnanje visio u zraku, Brazilac Zanata iskoristio je neopreznost Despotovića i poentirao za pobjedu.

BBS Novi marof opravdao je ulogu favorita u utakmici "prvih susjeda“ i kao domaćin gostujuće "renaulte“ ispratio sa dva pogotka, te utvrdio svoje peto mjesto na tablici. Poveli su preko iskusnog Purgara u šestoj minuti, ali je neizvjesnost trajala se do dvije minute prije kraja kada je poentirao Krasnići.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!