Nogomet

"Francuska je nagrada, a do Srbije nije gotovo"

Borna Rupnik • srijeda, 17.02.2010.
"Francuska je nagrada, a do Srbije nije gotovo"
Foto: Kristijan Komarica

Dobre igre mlade hrvatske reprezentacije donijele su izabranicima Dražena Ladića prijateljski okršaj s francuskim vršnjacima uoči nastavka puta prema željenom Europskom prvenstvu...

Hrvatska reprezentacija do 21 godine odigrat će 2. ožujka u Reimsu prijateljsku utakmicu protiv Francuske. Taj je dvoboj posljedica odličnih predstava koju mladi "kockasti" pokazuju u posljednje vrijeme.

"Sretni smo zbog dvoboja protiv reprezentacije koja mnogo znači i u Europi i u svijetu. To je nagrada za naše dobre igre, zato smo i zaslužili poziv Francuskog nogometnog saveza", istaknuo je izbornik mlade reprezentacije Dražen Ladić.

Vezane vijesti

Za sastav neće konkurirati trojica ozlijeđenih igrača: Marko Šimić, Krešo Ljubičić i Antun Palić. "Zbog toga smo pozvali i neke iz reprezentacije U19 za koje smatramo da mogu doprinos. Nadam se da će idućih desetak dana proći bez novih ozljeda, u čemu će pomoći i odgođeni početak HNL-a", dodao je Ladić.

Badelj i Vida

Izbornik seniorske reprezentacije, Slaven Bilić, pod posebnim povećalom drži Dinamovog veznjaka i Osijekovog stopera: "Igrači poput Milana Badelja i Domagoja Vide su naša bliska budućnost, ako ne već i sadašnjost".

Naravno, prioritet ostaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo: "Ova će utakmica poslužiti da vidimo tko je u kakvoj formi prije nastavka utrke za europskom smotrom. Prošla su tri mjeseca od zadnje utakmice".

Ladić je poželio i ispraviti pogrešno stečen dojam: "Stvorila se atmosfera da smo mi već prošli. Zapravo, još smo dosta daleko. Nažalost, mislim da do zadnje utakmice u Srbiji neće ništa biti gotovo, ali na nama je da budemo pravi do kraja".

Dejan Lovren i Ivan Rakitić propustit će prijateljske susrete mlade reprezentacije kako bi bili na raspolaganju Slavenu Biliću, ali će u kvalifikacijskim ogledima mlada reprezentacija dobiti prednost. "Mladima će se izaći u susret kako bude trebalo", kaže Ladić.

Hoffenheimov Boris Vukčević još je uvijek na listi želja, no nije ga lako dovesti u hrvatski dres. "Igrao je za njemačke selekcije i treba poštovati postojeću proceduru. Želimo ga, ali trebat će vremena", objasnio je izbornik mlade reprezentacije.

Popis mladih reprezentativaca za Francusku:

Vratari: Ivan Kelava (Lokomotiva), Marijan Antolović (Cibalia)

Braniči: Domagoj Vida (Osijek), Ivan Tomečak (Dinamo), Goran Jozinović (Hajduk), Mario Maloča (Hajduk), Elvis Kokalović (Slaven Belupo), Tomislav Barbarić (Dinamo)

Vezni igrači: Matija Špičić (Zagreb), Roberto Punčec (Varteks), Mato Jajalo (Siena), Milan Badelj (Dinamo), Filip Ozobić (Spartak Moskva), Dejan Školnik (Maribor), Zvonko Pamić (Karlovac), Damir Šovšić (Zagreb), Mirko Oremuš (Hajduk), Ivan Perišić (Club Brugge)

Napadači: Franjo Tepurić (Slaven Belupo), Nikola Kalinić (Blackburn)

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2010. u 12:34
    po cemu je to novopeceni hrvat sovsic zasluzio poziv? mali se igra nogometa, zivi na peti vugrincu u maksimiru, od onda je punih mjesec dana lijecio zulj (?!?!) i upisao sve ispodprosjecne nastupe, cak i za jedan od niskoplasiranih klubova. to je momak koji ne razumije niti zagrijavanje prije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik