Nogomet

"Idealno bi bilo 6:0 za nas"

Borna Rupnik • srijeda, 17.02.2010.
"Idealno bi bilo 6:0 za nas"
Foto: EPA

Bayern će svoju 13. pobjedu zaredom tražiti u srijedu pred svojim navijačima, a sretnom ili nesretnom pokazat će se talijanska Fiorentina, koju Arjen Robben dočekuje s jasnim planom...

Susret Bayerna i Fiorentine u osmini finala Lige prvaka pokazat će mogu li nogometaši Louisa van Gaala nastaviti sjajan pobjednički niz i u europskim natjecanjima.

"Idealan rezultat bio bi 6:0 za nas, no to se vjerojatno neće dogoditi", izjavio je nizozemski reprezentativac Arjen Robben njemačkim medijima dan uoči prve utakmice.

Bayernovi su ciljevi, naravno, puno realniji, kaže Robben: "Jasno je da moramo postići barem jedan pogodak i pritom sačuvati vlastitu mrežu".

"Pobijedimo li u prvoj utakmici, Fiorentina će se morati otvoriti. A to bi nama otvorilo prostor za stvaranje prilika", istaknuo je Nizozemac.

Prekretnica Bayernove sezone zbila se baš protiv talijanske momčadi. Bavarci su pobjedom nad Juventusom u Torinu izborili osminu finala, ali sada ne žele stati. "Spremni smo za novi iskorak i svjesni smo da svi žele vidjeti što možemo pružiti protiv suparnika poput Fiorentine", tvrdi Robben.

A upravo će on u kombinaciji s Franckom Riberyjem biti nositelj Bayernove igre: "Zabavno je igrati pored Francka. Ne samo meni, nego i svima ostalima. On momčadi daje posebnu dimenziju".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!