Košarka

"Svi bi bili presretni Kupom"

Ivor Krapac • srijeda, 17.02.2010.
"Svi bi bili presretni Kupom"
Foto: Davor Sajko

Bez obzira što ne donosi ništa opipljivo, nema momčadi koja ne želi do kraja u Kupu Krešimira Ćosića, a taj cilj pred sobom imaju i u Ciboni. Igrači Velimira Perasovića će prvi korak na završnom turniru u Trnskom pokušati napraviti u četvrtak popodne protiv Zadra, od kojeg su bili bolji u oba dosadašnja ovosezonska susreta...

Ambicije su, kao i obično, velike, Cibosi se nadaju drugom uzastopnom naslovu pobjednika Kupa Krešimira Ćosića, no problemi u momčadi i dalje su tu. Neki stari, ozljede Marina Rozića i Vedrana Vukušića, a neki noviji, s Lukšom Andrićem koji bi mogao izostati zbog smrtnog slučaja u obitelji.

Muke s kapetanima

Kako nema ni Rozića ni Vukušića, a Andrić je pod upitnikom, pitanje je tko će biti Cibonin kapetan u Trnskom. Perasović zasad nema odgovor - a kako bi i imao, kad se na ovakvu nesreću teško moglo računati: "Svim se kapetanima nešto dogodilo, svako malo jedan ispadne... Nemamo ih toliko, stvarno nismo razmišljali o više od dva".

Vezane vijesti

Hoće li u četvrtak s početkom u 17 sati na Zadar krenuti s Andrićem ili bez njega, Velimir Perasović još ne zna, no spreman je i za nepovoljnu varijantu - kakva se već dogodila s Vukušićem, koji je i dalje u Daruvarskim toplicama na terapiji bolnih leđa.

"Lukši sam dao slobodno koliko bude smatrao da mu je potrebno", rekao je Peras o situaciji s jakim Ciboninim adutom pod košem: "Ukoliko bude procijenio da se sutra može sutra pojaviti na utakmici, dobrodošao je i bit će nam jako drago da ga vidimo, no ako ga ne bude i duže razdoblje, to ćemo tolerirati jer osobno smatram da ono što mu se dogodilo zahtijeva potpunu pažnju".

Nema Vukušića, otprije ni Rozića, sada možda neće biti ni Andrića, što se, upozorio je trener Cibosa, ne treba smetnuti s uma: "Ne smijemo zaboraviti da smo bez četiri-pet igrača u odnosu na početak sezone, to stalno guramo u drugi plan, a u jednom trenutku će se to osjetiti".

Hoće li biti tako na završnom turniru u Trnskom, vidjet ćemo u četvrtak i(li) petak, kada je na rasporedu finale. Cibona želi do naslova, ali žele i svi ostali. "Teško je reći imamo li mi prednost pred drugima jer smo jači u obrani. Sve momčadi žele igrati obranu i sve će na ovakvom natjecanju dati sve od sebe, a može odlučivati puno faktora - može biti i raspoloženje pojedinaca, dobar šuterski dan..."

"Bez obzira što se priča da Kup nije važan, svi ga žele osvojiti jer ipak donosi satisfakciju. Ne postoji momčad koja ne želi do kraja iako Kup ne donosi bodove za Euroligu ili se omalovažava na ovaj ili onaj način, to je ipak prvi trofej u sezoni za koji bi svi bili presretni da ga uzmu", dodao je Peras, čiju momčad u četvrtak u polufinalu čeka protivnik s kojim nema nepoznanica.

Centarski problemi

Iako bi Zadrovo forsiranje brže igre moglo biti problem za najiskusnijeg Ciboninog centra Dalibora Bagarića, u sadašnjem sastavu jednostavno nema druge opcije - Bagarić će imati veliku minutažu i važnu ulogu.

"U ovoj situaciji ću ga morati koristiti, na tim pozicijama nemamo puno igrača, u ovom trenutku samo Radoševića, Zubčića i Bagarića, ako računamo da neće biti Andrića kao što trenutno računam", najavio je Perasović.

"Već dvaput ove sezone smo igrali sa Zadrom i oba puta su to bile utakmice koje smo mogli dobiti i oni i mi. Dobili smo obje, ali bilo je jako teško i u Zagrebu i u Zadru", najavio je Cibonin trener: "Nakon zadnjeg poraza od Hemofarma, sada će biti izuzetno koncentrirani i pripremljeni za ovu utakmicu, bit će apsolutno neizvjesno".

Danijel Jusup, koji se nedavno vratio na klupu Zadrana, donio je neke promjene u odnosu na razdoblje pod Zmagom Sagadinom, a Peras ih ponajprije vidi u bržoj igri: "Sada forsiraju igru s puno tranzicije, puno šutiraju u dotrčavanju i provode organizirani kontranapad, mislim da je to najvidljivija razlika u odnosu na Sagadina".

"Takva igra donosi poene u serijama ukoliko su raspoloženi, ukoliko im ne spriječiš kontrapad i nisi koncentriran u prvih 10-tak sekundi Zadrovog napada, oni to jako dobro kazne... I Sagadin je forsirao jaku obranu, to radi i Jusup, obojica žele igrati dobro u obrani, ali isto tako, kada igraš malo brže, protivnik ima više posjeda lopte", zaključio je Perasović, koji će sa svojom momčadi probati reprizirati prošlu sezonu - tada također uz polufinalnu pobjedu nad glavnim hrvatskim rivalom, na završnom turniru koji se igrao u Zadrovoj Dvorani Krešimira Ćosića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!