Košarka

Bagarić: "Ne znam kako smo dobili"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 18.02.2010.
Bagarić: "Ne znam kako smo dobili"
Foto: Kristijan Komarica

Cibona je u teškom susretu uspjela svladati Zadrane i to ponovno u produžetku. Unatoč brojnim problemima, još jednom su slavili, a kako igrači najavljuju, tu ne namjeravaju stati...

Velikim povratkom u završnici susreta, a zatim i odličnom igrom u produžetku, Cibona je svladala Zadar i otišla u finale. Zadrani su propustili veliku priliku, bili su bliže pobjedi nego u nedavnom dvoboju u Zadru..

"Ne znam kako smo ovo dobili, ali bitno da smo dobili. Mučili smo se jako, ali na kraju hvala Bogu da smo dobili. Malo nas je u rotaciji, nedostaju nam tri dobra igrača i dobro smo se izvukli", kaže Dalibor Bagarić.

Bagarić je svjestan kako im neće biti ništa lakše u finalu. "Bit će jako teško jer nas je malo, pa zato želim što prije ići kući spavati. Sada konačno igram dobro, imam dosta minuta, trener mi vjeruje. Jasno da ima i pogrešaka, ali svatko radi greške, pa i ja. Protivnik u finalu? Tko god bude, samo da i oni odigraju produžetak."

Marko Tomas priznaje kako je Cibonu u ovom susretu pomazila i sreća. "Još jedna teška utakmica protiv Zadra koju smo dobili na sreću i njihovu nesmotrenost. Izgubili su ključnu loptu na kraju. Treba zaboraviti ovu utakmicu, odmoriti se za sutra."

"Malo me uhvatila slabost, tražio sam izmjenu, malo šećera sam uzeo i onda sam mogao nastaviti. Termin je malo nezgodan, ali nema to veze. Zna se to dogoditi. Dosta smo umorniji od njih, ali uspjeli smo i s osam igrača ovo odigrati", dodao je Tomas koji smatra kako ih u finalu ipak očekuje lakši protivnik. "Mislim da će nam sutra biti lakše nego danas", smatra Tomas.

Tomislav Ružić bio je među boljim pojedincima Zadra, ali nije to pomoglo njegovoj momčadi. "Imali smo veliku šansu na kraju regularnog dijela, nismo je iskoristili kako smo trebali. U produžetku nam je pala koncentracija, ponestalo je i snage, jednostavno nismo uspjeli uloviti Cibonu koja se rano odvojila na +5, a onda i sve veću razliku."

Što se tiče sporne blokade Perića koja je okarakteriozirana silaznom putanjom, Ružić smatra: "Mi igrači ćemo uvijek reći da nije silazna putanja, ja još uvijek mislim da nije bila, no nažalost sudac je mislio drugačije. Radilo se o jako važnom košu, pa je ispalo tako kako je ispalo."

Nakon ove pobjede Jamont Gordon vjeruje u osvajanje prvog trofeja. "Znam sve o idućem protivniku, tko god bio, mi želimo pobijediti."

Što se tiče dvoboja sa Zadrom, Grodon dodaje. "Bila je vrlo neizvjesna utakmica. Uspjeli smo se dobro izvući na kraju regularnog dijela. Ostali smo zajedno i izvukli smo veliku pobjedu. Imamo dosta ozlijeđenih igrača, puno obiteljskih problema, ali držimo se zajedno i tako smo odigrali veliku utakmicu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!