Košarka

Jusup: "Cibona je imala više karaktera"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 18.02.2010.
Jusup: "Cibona je imala više karaktera"
Foto: Kristijan Komarica

I bez trojice prvotimaca (Andrić, Vukušić, Rozić), Cibona je usprkos lošem napadu u većem dijelu utakmice svladala Zadar nakon produžetka i tako se plasirala u finale Hrvatskog kupa. Nakon tako neizvjesne utakmice ne morate dugo pogađati kako je koji trener bio raspoložen...

Nije prvi puta ove sezone Velimir Perasović itekako ponosan mogao doći na konferenciju za novinare. Cibona je i s osakaćenim sastavom uspjela svladati Zadar po treći puta ove sezone:

PERAS O ANDRIĆU

Lukše Andrića nije bilo u sastavu Cibone zbog smrti oca, a Perasović ne vjeruje da će u petak moći računati na njegove usluge:

”Ja sam mu rekao da sam odluči kada će se vratiti, sumnjam da će sutra igrati. Nemam moralno pravo pitati dečka da igra, možete zamisliti u kakvoj je situaciji.”

”Evidentno je da je utakmica bila teška i neizvjesna do samog kraja. Momčadi kao da su se natjecale tko će zabiti manje poena u regularnom dijelu utakmice. Zadar je bolje odigrao treću četvrtinu, imali su psihološku prednost. Imali smo problema sa šutom i izugbljenim loptama, ali smo i dobro odigrali obranu i tu osvojili dosta lopti.”

Nakon muke u većem dijelu utakmice, Ciboni se sve otvorilo u produžetku: ”U zadnjih pet minuta su počeli ulaziti šutevi koji do tada nisu, odigrali smo jako dobro i prelomili utakmicu. Mi u odnosu na početak sezone nismo imali pet igrača danas. To nas je ometalo da odigramo svoju najbolju igru. Nismo igrali dobro, ali smo pružili maksimum energije.”

Zbog izostanaka Andrića, Vukušića i Rozića, na poziciji četvorke puno je vremena proveo Bojan Bogdanović: ”Nemamo puno izbora, nažalost. Očekivao sam bolju reakciju Zubčića, pa smo morali staviti na četvorku Bogdanovića i nije se napadački snašao - 30 minuta je bio bez poena. Puno je to drugačija pozicija, to ga je sputalo, ali nemamo velik izbor igrača i morali smo tako odigrati. No završnih pet minuta je odigrao sjajno, zabio dvije trice, odigrao dvije obrane i pomogao prelomiti utakmicu.”

Cibonu već 24 sata kasnije u finalu Kupa čeka pobjednik susreta Cedevita - Zagreb. Peras vjeruje da će se njegova momčad oporaviti do tog ogleda usprkos velikoj potrošnji protiv Zadra: ”I protivnik će igrati dan za danom. Mi smo se energetski morali puno potrošiti jer smo zbog slabog napada morali igrati presing u obrani. Pokušat ćemo se regenerirati, to su mladi momci, ali ne možemo utjecati na probleme sa sastavom.”

Danijelu Jusupu poraz je teško pao. Nakon dužeg sastanka s igračima, Jusup je očigledno razočaran rezultatom ovako komentirao ogled: ”Već drugi puta u kratkom roku u produžetku gubimo od Cibone. Bili smo bliže pobjedi nego u Zadru. Žao mi je, mislim da smo zaslužili dobiti utakmicu, to je neki moj dojam. Kako je Zadrova igra malo sterilna, dosta smo radili na pick&rollu i to je funkcioniralo, ali teško je u kratkom roku promijeniti sliku cijele momčadi.”

Jusup je razloge poraza detektirao u karakteru momčadi: ” Mislim da nam fali malo karaktera za dobiti ovakvu utakmicu koja se dobiva nekom osvojenom loptom, skokom.”

Novi/stari trener Zadra još je jednom pokušao naglasiti da njegova momčad kvalitativno nije na razini momčadi od kojih gubi, pa samim time ove poraze ne treba doživljavati tragično:

”Došao sam u Zadar u vrlo teškom trenutku, mislim da smo mi ipak kategorija ispod tih momčadi. No, kada ste trener Zadra očekuje se više od vas, zato bi mi ova pobjeda bila značajna. Vidim neko svjetlo, vjerujem da se možemo iščupati iz ove situacije. Mislim da je na kraju ipak presudila kvaliteta Cibone.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj18.02.2010. u 23:00
    zadar je pokraden, to je dobro smišljena urota protiv zadra i svega što on predstavlja!!!!
    Mihalj
  • markabc18.02.2010. u 20:23
    a sad ozbiljno.... radi o jednoj spornoj odluci. koš je izrazito važan pa odluka dobiva na težini. zapravo se slažem sa svime što je tome ružić rekao. to je to,
    markabc
  • markabc18.02.2010. u 20:15
    je je sve to io globalne urote koja ima za cilj spriječiti zadar
    markabc
  • oKRamxII18.02.2010. u 19:56
    Zadar je uvijek pokraden... jadni... Na stranu to što je ona silazna barem dvojbena odluka i to što na 70:65 kod vodstva i napada Cibone nije suđen faul Udriha u napadu nakon koje Bogdanović zabija tricu (pogreška), ovakav Zadar bi izgubio da je vodio i još više...
    oKRamxII
  • Obrisan korisnik18.02.2010. u 19:54
    žao mi je zbog tih par sudačkih krivih procjena (nesuđen faul u napadu na Caru i sasvim regularna Perićeva banana), ali to ne mijenja činjenicu da je Cibona - kako i sam naslov kaže - pokazala više karaktera i želje. Sjajna tekma, tj. njezin završetak!
    Obrisan korisnik