Zimski sportovi

Fak: "Nisam bio pravi", Stipaničić put Zagreba

Maja Giljanović • petak, 19.02.2010.
Fak: "Nisam bio pravi", Stipaničić put Zagreba
Foto: Bojan Koprivica

Brončani olimpijac u sprintu Jakov Fak na svojoj je najjačoj utrci na 20 kilometara osvojio 51. mjesto. Brončani u ovoj disciplini sa Svjetskog prvenstva u Pyeongchangu prošle godine Fak je promašio četiri mete i platio skupu cijenu.

Jakov Fak je promašio na jednom pucanju u prvom, jednom u drugom i dva puta u četvrtom pucanju i na svaki promašaj zaradio jednu minutu pribrojenu svom ukupnom rezultatu: "Previše sam promašio za ovu disciplinu. Četiri promašaja su mi odnijela previše, dodala su četiri minute na moje trkačko vrijeme. Činjenicu da sam napravio previše pogrešaka pripisujem pritisku koji sam sam sebi nametnuo. Previše sam želio da sve bude u najboljem redu, da utrku odradim kao u nedjelju u sprintu".

"Na prvoj utrci sve sam napravio kako treba" (10/10 na gađanju i odličnu trčanje, nap. a.) "ovo danas jednostavno nije bio moj dan, još od jutros se ne osjećam najbolje. Vrijeme je bilo savršeno, materijal za razliku od pursuita dobar, ali ja nisam bio na visini", izanalizirao je Fak svoj treći nastup u Whistler Olympic Parku.

Nakon trećeg mjesta u sprintu, 25. mjesta u pursuitu i 51. mjesta na 20 km brončanog olimpijca u nedjelju čeka masovni start na 15 kilometara.

Andrijana Stipaničić Mrvelj je 83. u utrci na 15 kilometara (15/20). Bakterijska upala i temperatura protiv kojih se posljednjih dana borila antibioticima i zbog kojih je propustila utrku sprinta iscrpila su Riječanku: "Jedva sam istrčala prvi krug, a ostalog se sjećam u magli, ni sama ne znam kako sam uspjela doći do cilja. Teško mi je".

Nastup Riječanke na 21. Zimskim olimpijskim igrama je gotov i linijom Vancouver-London-Zagreb u Hrvatsku se vraća u subotu u 20.05 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!