Liga prvakinja - Skupina I, 3. kolo, 19.02.2010.
Krim Mercator
Krim Mercator 30:34 Larvik HK
Larvik HK

Norvežanke uspješne u Ljubljani

Željko Kubatka • subota, 20.02.2010.
Norvežanke uspješne u Ljubljani
Foto: EPA

Larvik je uspio osvojiti bodove u Ljubljani i s trećom pobjedom u nizu sasvim se približio polufinalu Lige prvakinja. Krimovke su unatoč podršci više od dvije tisuće navijača pružile blijedu igru, posebno u obrani gdje zbog bolesti nije bilo hrvatske reprezentativke Jelene Grubišić...

Malo toga je polazilo za rukom rukometašicama Krim Mercatora u susretu s norveškim Larvikom. Podjednako neraspoložen napad i obrana slovenskih rukometašica nije se mogao ozbiljnije suprotstaviti iskusnom norveškom timu i od samog početka je bilo vidljivo da će bodovi teško ostati u Ljubljani jer su gošće efikasnim i brzim napadom punile mrežu Krimovkama.

Izuzetno loša obrana i neraspoložene slovenske golmanice Stefanišin i Pandžić – ukupno šest obrana, nisu predstavljale veći problem za norveški napad, pa je Larvik već do odlaska na odmor imao šest golova prednosti (21:15).

Krim je u nastavku zaigrao bolje, ali nedovoljno za dostizanje prednosti Larvika iz prvog dijela. Kod Larvika se istakla 42. godišnja danska golmanica Lene Rantala s 17 obrana i od toga četiri zaustavljena sedmerca. Linn Kristen Sulland (9) i Tine Stange (8) su dale najveći dio golova Larvika. Andreja Lekić je ispunila svoj bonus, postigla je deset golova, no bez podrške ostalih napadačica, Krim nije mogao više.

Larvik se pojačao s dvije legendarne norveške rukometašice Katjom Nyberg i Gro Hammerseng i s njima je sigurno povećao šanse za učešće u finalu, pa možda i za prvu titulu u Ligi prvakinja.

Za portal Slovenskog rukometnog saveza treneri su nakon utakmice izjavili:
Marta Bon, trenerica Krim Mercatora: "Čestitam Larviku na zasluženoj pobjedi. Nismo zadovoljni s igrom, jer smo radili previše grešaka. U igru smo nastojali ugraditi neke promjene, ali nažalost to nije funkcioniralo. Mi smo imali svoje prilike, ali ih nismo uspjeli iskoristiti. Obrana je bila loša, kao i vratarke, u cjelini nedostajala je suradnja u momčadi, što je, naravno Larvik iskoristio."

Karl Erik Bohn, trener Larvika: "Bila je teška igra. U prvoj polovici smo dobro igrali u napadu, dok smo u drugoj malo pali zbog boljeg napada Krima. Drago mi je što smo po prvi put slavili u Ljubljani. Ovdje je to jako teško, čime je naš uspjeh još važniji."

Liga prvakinja - Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Krim Mercator30:34Larvik HK
Leipzig21:23Győri Audi ETO KC
1Larvik HK 6170:149+2110
2Győri Audi ETO KC 6157:139+189
3Krim Mercator 6163:166-35
4Leipzig 6134:170-360

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!